eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

A Fidesz szerint a kormány emelné az áfát

A nagyobbik ellenzéki párt szerint a kormány az 5 és 15 százalékos áfa-kulcsok 20 százalékra emelésére készül. A kormányszóvivő az InfoRádióban azt mondta: a kabinet éppen az áfa csökkentésén dolgozik. A kormányszóvivő közölte: a kabinet nem emelésre, hanem csökkentésre készül.

A Fidesz alelnöke közölte: a kormány a választások után emelné az általános forgalmi adót.

Varga Mihály hozzátette: a Fidesz arra kéri a kormányt, hogy állítsa le a Pénzügyminisztériumban az áfa-emeléssel kapcsolatos munkát.

Az ellenzéki politikus szerint Veres János pénzügyminiszter a múlt héten, külföldi újságíróknak az egységes 20 százalékos áfa-kulcs bevezetésének előkészületeiről beszélt.

Ez a kedvezményes 5 és 15 százalékos áfa-kulcsok megemelésével járna - tette hozzá a politikus.

Varga Mihály szerint ennek számtalan negatív hatása lehet. Az Orbán-kormány pénzügyminisztere ezek között említette az infláció megduplázódását, és ezzel a reálbérek csökkenését.

Hozzátette: az áfa-emeléssel csökkenne Magyarország versenyképessége, újabb munkahelyek kerülnének veszélybe, drágulnának a hitelek, és a befektetők is elbizonytalanodnának.

Batiz: a kormány áfa-csökkentésen dolgozik

A kormányszóvivő az InfoRádióban kijelentette: a kabinet nem áfaemelésre, hanem annak csökkentésére készül.

Több szolgáltatás áfája is 5 százalékra csökkenhet, miután az Európai Unió ezt lehetővé tette több, munkaigényes szolgáltatás esetében - hangsúlyozta Batiz András.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×