eur:
395.4
usd:
365.07
bux:
73836.44
2024. július 31. szerda Oszkár

Fizetnek annak a nyugdíjasnak, aki négy éve jobban élt

A Nyugdíjfolyósító Főigazgatóság fővárosi, Váci úti címére küldhetik be a 2002, illetve 2006 januári nyugdíjszelvényüket azok, akik élni kívánnak a miniszterelnök ajánlatával.

A kormányszóvivő emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc szerdán kínálta fel azt lehetőséget, hogy a kabinet kifizeti a különbözetet azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek az ellátása 4 év alatt az inflációnál kisebb mértékben emelkedett.

Batiz András közölte: a statisztikai hivatal adatai szerint a nyugdíjas fogyasztói kosárra érvényes infláció kerekítve 20 százalékos volt az elmúlt négy évben, ezért az érintetteknek 1,2-del kell megszorozniuk a 2002 januárjában kapott nyugdíjuk összegét.

A szóvivő hozzátette: a nyugdíjszelvények, illetve azok másolata mellett az érintett nevére, címére és nyugdíjas törzsszámára is szükség lesz.

Címlapról ajánljuk

Kós Hubert elmondta, miért lett „csak” negyedik az előfutamban

Kós Hubert futamában második lett, negyedik idővel jutott a középdöntőbe a 200 méteres hátúszásban. Elmondta, miért választotta ezt a taktikát. Telegdy Ádám egy kizárásnak köszönhetően jutott tovább.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Magyar GDP-növekedés: drámai szám jelent meg

Idén 1,8-2,2 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig a 3,5 százalékos növekedés mindenképpen elérhető - mondta a pénzügyminiszter szerdán a TV2 Mokka című műsorában. Ez alapvetően új információ a kormány részéről, és minden korábbinál pesszimistább előrejelzés. Úgy tűnik, a kormány már lemondott az idei 2,5%-os növekedési céljáról is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 11:28
×
×
×
×