eur:
393.27
usd:
363.36
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Idén kevesebb jut a vámosoknak fejlesztésre

A vámhatóság 3,6 milliárd forintot költhet az idén beruházásra és felújításra - közölte a szervezet szóvivője. Sípos Jenő elmondta: az összeg 2 milliárddal kevesebb az erre a célra tavaly felhasználható forrásnál.

Hozzátette: az idén 652 millió forintot saját intézményi költségvetésből használhatnak fel és csaknem 2 és fél milliárdot az Európai Unió schengeni alapjából kapnak 11 határátkelőhely fejlesztésére.

Hozzátette: emellett a kábítószer és a fegyverkereskedelem elleni küzdelemmel összefüggő dologi, beruházási kiadásokra, valamint a belső és a külső határszakaszon szükséges mobil ellenőrző csoportok felállítására is biztosít forrást a schengeni alap.

Az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó járulékos, eseti költségekre 20 millió forintot különítettek el 2006-ra.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×