eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Kökény szerint idén kiszámíthatóbb lesz a gyógyszerpiac

A népegészségügyi kormánymegbízott szerint az idén először válik kiszámíthatóvá a gyógyszerpiac, és 2006 lesz az első olyan év, amikor a készítmények ára csak alig emelkedik.

Kökény Mihály az InfoRádióban az idei programok közül kiemelte, hogy két nagy diagnosztikai centrum kialakítását finanszírozza a társadalombiztosítás, Veszprémben pedig elkezdődik az onkológiai központ építése.

A szocialista politikus szólt arról is, hogy az első fél évben elkészítik az egyéni járulékszámlákat.

Kökény Mihály hangsúlyozta: a költségvetésben van elegendő forrás az újabb mentőautók beszerzésére, az önkormányzatok pedig az összesen 25 milliárd forintos hitelprogram segítségével fejleszethetik vagy újíthatják fel egészségügyi létesítményeiket.

Gógl Árpád, a Fidesz képviselője azt mondta, hogy a kormány 120 új mentőautót ígért, ezekből karácsony előtt 30-at "kiállítottak az udvarra, majd visszavitték őket a garázsba, mert nem voltak levizsgáztatva".

A maradék 80-ról nem tudni, hol van - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×