eur:
385.42
usd:
355.1
bux:
67938.94
2024. május 21. kedd Konstantin

Ajándékgyűjtő akciók a rászorultaknak

Számos akcióval készülnek a magyarországi segélyszervezetek a karácsonyra.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén az egyik áruházláncban várja a vásárlóknak adományait. A szervezet abban bízik, hogy a vevők közül többen adnak majd tartós élelmiszereket a nélkülözők számára.

A szolgálat közép-magyarországi régióvezetője az InfoRádióban elmondta: ezeket az élelmiszereket a gondozottak és a hajléktalanok kapják.

Az otthontalan embereknek általában olyan ajándékcsomagot állítunk össze, amelyben közvetlenül felhasználható élelmiszerek, konzervek vannak, illetve olyan ajándékok, amelyeket mindegyikük szívesen fogad – mondta Győri-Dani Lajos.

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat idén rendezi meg először a 10 ezer gyermek karácsonya elnevezésű akciót. Debreceni István kommunikációs igazgató azt mondta, a cipősdoboz-programnak is titulált akció sikeresebb, mint gondolták.

Arra buzdítottuk az embereket, hogy készítsenek egy cipős dobozba csomagolt ajándékot a rászoruló gyermekeknek. A reakció minden várakozásunkat felülmúlta. Az volt a célunk, hogy legalább 10 ezer ajándékot gyűjtsünk össze; eddig 13 ezer érkezett – mondta.

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet már november 1-jén elkezdte ünnepi akcióját. A jótékonysági szervezet információs osztályának munkatársa azt mondta, hogy a 10. országos adventi adománygyűjtő kampány során több száz adag melegételt osztottak ki hétvégén.

Kis Boáz az InfoRádiónak elmondta: szombaton Nyírbátorban adnak át a vámosok által lefoglalt ruhaneműket több száz családnak.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×