eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Nem adja a csepeli telkeket a Fővárosi Önkormányzat

A Fővárosi Önkormányzat szerint semmis a csepeli szigetcsúcsot érintő, egy spanyol ingatlanfejlesztő és a kerületi önkormányzat által közelmúltban kötött szerződés. Erről Demszky Gábor főpolgármester tájékoztatta az ingatlant megvásároló Fadesa társaság képviselőit.

A Csepeli Önkormányzat november 17-én négy nagy értékű ingatlant adott el a Fadesának, összesen több mint 11 milliárd forintért.

A Főpolgármesteri Hivatal szerint az érintett területek a hatályos Fővárosi Szabályozási Keretterv szerint véderdő, zöldterület, illetve városüzemeltetési területként vannak besorolva.

A fővárosi tervek szerint itt, a Csepel-sziget északi csúcsán közpark épülne, a területen haladna át a Csepeli Központi Szennyvíztisztítóhoz vezető út, míg a másik érintett ingatlan a Galvani úti Duna-híd és a kapcsolódó úthálózat kialakításához nélkülözhetetlen.

A Fővárosi Önkormányzat december 5-én jelentette be, hogy bírósághoz fordul a Csepel-sziget északi részén lévő több mint 80 hektáros terület eladása miatt. Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője az InfoRádióban azt mondta, hogy a főváros a szerződés érvénytelenségének kimondását kéri.

Tóth Mihály, Csepel polgármestere az InfoRádióban közölte: törvényes az adás-vételi szerződés, és rövidesen benyújtják a számlát a spanyol váráslónak, a Fadesának. A politikus hozzátette: a fővárosi vezetés korábban nem emelt kifogást az ügylet ellen.

A csepeli ingatlanértékesítés ellen korábban tiltakozott a kerületi Fidesz-, MDF- és SZDSZ-képviselőcsoport is. A Fidesz szerint a tranzakció hátterében telekspekuláció áll.

Németh Szilárd az InfoRádiónak elmondta: az adás-vételi szerződésben van egy olyan kitétel, amely szerint a spanyol vevő a terület beépítése után értékesítheti tulajdonát.

Ha csak csatornázzák a területet, az már beépítésnek számít – mondta a politikus. Hozzátette: a spanyol cég akár a vételárként kifizetett 11,3 milliárd forint két-háromszorosát is megkaphatja majd a szigetcsúcsért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor egy tussal megverte Koch Máté legyőzőjét, s már a nyolc között jár

Andrásfi Tibor az egyetlen tusra menő hosszabbításban egy lerohanó támadással legyőzte a venezuelai Grabiel Lugót, s bejutott a legjobb nyolc közé párbajtőr egyéniben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×