eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Dúró Dóra, a Mi Hazánk európai parlamenti képviselőjelöltje a mozgalom hatvani lakossági fórumán 2019. május 22-én.
Nyitókép: Komka Péter

Letiltotta a Facebook a Mi Hazánk közösségi oldalát – jogi lépésekre készül a párt

A választás hetében tiltotta le a Facebook a Mi Hazánk Mozgalom közösségi oldalát, a párt ezért jogi útra tereli az ügyet.

A Facebook a Mi Hazánk Mozgalom oldalának törlésével tudatosan beavatkozik a magyar országgyűlési választások eredményébe – jelentette ki Dúró Dóra független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán közzétett videóban. A párt politikusa szerint „már eddig is sújtotta a Facebook jogellenes cenzúrája a Mi Hazánkat, de az, hogy egy országos listát állító párt hivatalos oldalát törlik éppen a kampányidőszakban, az országgyűlési választás hetében, ez eddig példátlan”.

Dúró Dóra a részletekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy az oldal megszüntetéséről nem kaptak semmiféle értesítést. Mint fogalmazott, a cenzúra egy olyan oldalt vett el tőlük, amin megközelítőleg félmillió embert értek el az elmúlt egy hónapban, miközben indoklás gyakorlatilag nincsen. „Annyit írtak, hogy a közösségi elveket sértettük meg, de nem jelöltek meg semmilyen konkrét tartalmat, konkrét posztot” – fűzte hozzá.

A független országgyűlési képviselő jelezte, hogy jogi útra terelik az ügyet: a Mi Hazánk Mozgalom egyfelől a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, másrészt – a választás rendje elleni bűncselekmény miatt – feljelentést tesz. Dúró Dóra arra is emlékeztetett, hogy korábban egyszer már előfordult, hogy a párt hivatalos Facebook-oldalát, ahogyan fogalmazott: törölte a cenzúra egy 1956-as plakát miatt, amit a párt egy október 23-i megemlékezés kapcsán posztolt. Akkor 85 ezer követője volt az oldaluknak – tette hozzá.

A politikus a követőit arra kérte, hogy tájékoztassák a közvéleményt a párt híreiről és eseményeiről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×