eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Húsvétkor is aktívak voltak a választásra készülő politikusok

Húsvétkor szolidabb volt a kampány, de a választási készülődés azért érződött. Az MTI összegyűjtötte a magyar politikusok jókívánságait, kiegészítve a brit miniszterelnök húsvéti üzenetével.

Orbán Viktor húsvét alkalmából meglocsolta unokáját - ez látható a miniszterelnök Facebook-oldalán hétfőn közzétett rövid videófelvételen. Több más magyar és külföldi politikus is közösségi oldalán kívánt boldog ünnepeket.


Orbán Viktor egy locsolóvers kíséretében meglocsolta kis unokáját, a csaknem kétéves Tiborcz Alizt egy kertben és húsvéti piros tojást kapott érte.

"Boldog feltámadást! Szép húsvétot mindenkinek!" - mondja a Facebook-oldalán egy másik videófelvételen a miniszterelnök.

Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán áldott ünnepeket kívánt, és "a hölgyeknek sok locsolót, az uraknak sok szép hímes tojást". E mellett húsvét alkalmából egy újszövetségi idézet is olvasható a Jobbik elnökének közösségi oldalán: "Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, mégha meghal is, élni fog."

Karácsony Gergely, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltje húsvét alkalmából békés, boldog ünnepeket kívánt a Facebook-oldalán, amelyre múlt szombaton feltöltött egy videót, amelyen Galkó Balázs színművész elszavalja Babits Mihály Húsvét előtt című versének egy részletét.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke közösségi oldalán látható, szintén múlt szombaton feltöltött videóüzenetében "az újrakezdés reményével" kívánt boldog, nyugodt húsvétot.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje boldog ünnepet, áldott húsvétot kívánt mindenkinek Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy az ünnepet Komlóskán töltötte a családjával a helyi polgármester meghívására.

A külföldi politikusok közül Theresa May brit kormányfő a Twitter-oldalára feltöltött videóüzenetében többek között arról beszélt, hogy a húsvét a legfontosabb időszak a keresztény naptárban, olyan időszak, amikor a keresztények Jézus Krisztus kereszthalálára emlékeznek, és köszönetet mondanak a megváltás ígéretéért, amelyet Jézus Krisztus feltámadása nyújt számukra. A brit kormányfő említést tett az elmúlt egy évben Nagy-Britanniát megrázó néhány "szörnyű eseményről", a terrortámadásokról, a londoni toronyháztűzről, hangsúlyozva, hogy milyen létfontosságú volt az a szeretet és támogatás, amelyet az áldozatok hozzátartozói és a túlélők kaptak barátaiktól, a családjuktól és szomszédaiktól életük újrakezdéséhez. A balsorssal szembenézők bátorságában, a brit mentőalakulatok odaadó munkájában, és a helyi közösségek nagylelkűségében Theresa May szerint az emberi szellem diadala látszik. A politikus többek között hozzátette, hogy világszerte azoknak a keresztényeknek, akik üldöztetést szenvednek, a kereszt üzenete és a feltámadás segítséget nyújt abban, hogy kitartsanak hitük mellett.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×