eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kampányhírek percről percre

Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb vasárnapi híreket.

2018.03.25. 20:09

A Jobbik jelöltje nekiment Márki-Zaynak

Váratlanul Márki-Zayt ekéző bejegyzést posztolt a Jobbik veszprémi jelöltje. Varga-Damm Andrea szerint a Fideszt ellenzéki összefogással februárban legyőző hódmezővásárhelyi polgármester – aki nem tagadta, hogy egykori fideszesként a Jobbikhoz áll közelebb – nem tudja megkülönböztetni az országos politikát a helyitől.

Varga-Damm azt írta, hogy „Hódmezővásárhely polgármestere gyakorlatilag Orbán Viktorért kampányol. Megjegyeznék még egy dolgot. Hódmezővásárhelyen a polgármestert polgármesternek választották. Neki ez a dolga.”

A veszprémi jelöltet az Index szerint az zavarhatja, hogy Márki-Zay bevetve magát az országos politikába igyekszik összehozni az ellenzék összehangolt jelöltindítását minél több körzetben. Veszprémben három éve Kész Zoltán nyert el parlamenti mandátumot az időközi választáson a baloldal támogatásával, és ezzel megfosztva a Fideszt a kétharmadtól. A Jobbik Varga-Dammot jelölte azon az időközin.

2018.03.25. 18:07

Szájer: nem szeretnénk bevándorlóországgá válni

Mi, magyar emberek nem szeretnénk, ha Magyarország bevándorlóország lenne, nem szeretnénk, ha a biztonságunk romlana - jelentette ki Szájer József vasárnap Keszthelyen. A Fidesz európai parlamenti képviselője lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatóján beszélt arról: azt szeretnék, ha azokat az eredményeket, amelyeket az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben elért, és amelyek további teendőket is kívánnak, megőriznék.

2018.03.25. 18:06

A Fidelitas feljelenti a Jobbik alelnökét

A Fidelitas feljelentést tesz Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere ellen a korábban nyilvánosságra került, egy női beosztottját nemi erőszakkal fenyegető hangfelvétel alapján. Párkányi Eszter, a Fidesz ifjúsági szervezetének szóvivője vasárnap kijelentette, Janiczak Dávid szavai megvalósítják a zaklatás büntetőjogi tényállását.

2018.03.25. 17:56

A Fidelitas feljelenti a Jobbik erőszakkal fenyegető alelnökét

2018.03.25. 17:07

Megrongálták a DK érdi irodáját

Vasárnap ismeretlen tettesek megrongálták a Demokratikus Koalíció érdi irodáját. A táblát és a kirakatot például horogkereszttel festették össze. "Ez a tempó rossz emlékeket idéz a múlt század harmincas-negyvenes éveiből" - közölte a párt. A DK helyszíni rendőri intézkedést kért és feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

2018.03.25. 15:44

Gyurcsány Ferenc: a kormány történelmi bűnt követett el

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint az embereknek az áprilisi választáson elégtételt kell venniük a kormány gyűlöletkeltő politikáján az ország békéje érdekében.

"Ne demokraták akadályozzák meg demokraták győzelmét" - fogalmazott az ellenzéki összefogással kapcsolatban. Kitért arra is, a DK 61, az MSZP pedig 48 helyen állt el a jelöltindítástól, hogy elkerülje a versenyt a többi demokratikus párttal.

2018.03.25. 14:55

Karácsony koalíciós kormányzást ajánlott a DK-nak és az LMP-nek

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felajánlotta a közös koalíciós kormányzás lehetőségét a Demokratikus Koalíciónak (DK) és az LMP-nek vasárnap Budapesten.

2018.03.25. 14:37

A Momentum visszalép Csepelen az Együtt javára

A Momentum visszalépteti elnökségi tagját, Dukán András Ferencet egy esélyes és hiteles ellenzéki jelölt, Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjelöltjének javára – jelentette be a párt. A Momentum korábban már visszaléptette három jelöltjét, és akkor is azt mondta, ezért nem várnak cserébe semmit - írta a hvg.hu.

A párt azt reméli, hogy ezekkel a lépésekkel közelebb kerül egymáshoz a két szekértábor, a baloldal és a Jobbik, és észreveszik felelősségüket, ők is csatlakoznak visszalépésükkel a Fidesz elleni küzdelemhez.

Szabó Szabolcs máris megköszönte Dukai és pártja döntését, amely nyomán szerinte közelebb kerültek ahhoz, hogy amint neki 2014-ben sikerült, ismét legyőzzék Németh Szilárdot. Szabó reméli, hogy Juhász Péter – mint fogalmazott - „önfeláldozó” visszalépése után végre elindult valami Budapesten, és más pártok is felismerték: mindenütt egy-egy ellenzéki jelölt kell a rendszerváltás véghezviteléhez és a Fidesz leváltásához.

2018.03.25. 13:05

Halász János: hangfelvételek vannak Soros "zsoldosseregének" tevékenységéről

Az elmúlt napok újabb leleplezéseket hoztak, amelyekből kiderült, hogy Soros "zsoldoshadserege" a bevándorlásellenes Orbán-kormány eltávolításán dolgozik - mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap Budapesten. Szerinte ezt most már mind hangfelvételek is bizonyítják.

Halász János kijelentette: lebuktak, hogy magyarok tízezreinek a munkáját és megélhetését is képesek tönkretenni azzal, hogy német vállalatokon keresztül akarják zsarolni Magyarországot. Lebuktak, mert Soros legalább kétezer embert fizet Magyarországon, hogy az Orbán-kormányt támadja.Lebuktak azért is, mert beismerték, hogy valamilyen célból illegális adatgyűjtést végeznek a migránsok között.

2018.03.25. 12:45

Több mint 378 ezer határon túli regisztrált a választásra

Összesen 378 622 magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár regisztrált a szombat 16 órás határidőig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnapi adatai szerint.

2018.03.25. 09:10

Orbán Viktor: az új terv szerint ennyi migráns érkezne hozzánk

Az április 8-ai választás legnagyobb tétje az, hogy bevándorlóállammá válik-e Magyarország, és sikerül-e megőrizni a biztonságot, az európai kultúrát és életmódot - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

2018.03.25. 08:34

Új megoldás az ellenzéki visszalépéseknél

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke azt javasolta szombaton a budapesti I. választókerületben induló ellenzéki jelölteknek, hogy közülük csak egy induljon a választásokon, az induló személyéről pedig egy közvélemény-kutatás eredménye döntsön.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×