eur:
394.57
usd:
354.94
bux:
72685.08
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Huw Edwards. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Megúszta a börtönt a pedofília miatt elítélt tévésztár

Fél év felfüggesztett börtönt kapott a BBC korábbi sztár-műsorvezetője, pedofil képek birtoklása miatt. Huw Edwards esetében enyhítő körülménynek számították be mentális állapotát és a nyomozásban való együttműködését.

Pedofil képek voltak a telefonján, de nem kell börtönbe mennie a BBC korábbi első számú műsorvezetőjének. A 63 éves Huw Edwards elismerte, hogy a WhatsAppon kapott gyerekekről készült pornográf képeket – ami az angol jog szerint tiltott képek „készítésének” minősül.

Az ügy politikai felhangokat is kapott. A döntés után olyan vádak is elhangzottak, hogy a gyerekek elleni szexuális bűncselekményekért enyhébb büntetés jár, mint a közösségi médiába posztolt kommentekért. A közelmúltbeli, migránsellenes tüntetések és rendbontások néhány kommentelőjét ugyanis börtönbe küldték.

A legtöbb bíráló hangot a konzervatív oldalon lehetett hallani

– mivel a woke témákat is felkaroló BBC-t balliberális elfogultsággal vádolják – miközben a televíziótulajdonosok de facto adójából, az „előfizetési díjból” tartják el. A finanszírozás lehetővé tette, hogy a BBC kiterjedt korporációvá terebélyesedjen, tucatnyi rádió- és tévéadóval és online oldallal. Versenytársai közben a piacon próbálnak megélni – miközben a generációs váltás miatt egyre kevesebb ember néz tévét. A nézők az online streamingplatformokra vándorolnak át és felteszik a kérdést: miért fizessenek előfizetési díjat, ha nem nézik a közmédiát?

Edwards, aki a BBC legjobban fizetett újságírója volt, a bizonyítékok szerint azt írta: „jól van” amikor egy időközben pedofília miatt elítélt ismerőse megkérdezte: akar-e „zaftos képeket és videókat” „fiatalokról”. Az ötgyermekes apa 41 tiltott képet kapott, ezek egy részén 13 és 15 év közötti gyerekek szerepeltek. Egy videón pedig egy 7–9 év közötti gyerek.

Tény: Edwards próbálkozott a jogszerűség oldalán maradni, jelezve, nem akar kiskorúakról készült felvételeket, de ezek végül feltűntek a telefonján.

A küldőnek adott pénzzel kapcsolatban a bíróság elfogadta a védelem érvelését, hogy az egy külön ajándék és nem díjazás volt. Azt is figyelembe vették, hogy a körülötte kirobbant botrány miatt mentális gondokkal küzd és hogy az első adandó alkalommal bűnösnek vallotta magát. Több brit képviselő és közéleti személyiség viszont dühösen fogadta a felfüggesztett ítéletet.

„Ez nem egy áldozat nélküli bűntett. Az ilyen képek készítése egy életre sebet a gyerekeken. Együtt érzek a mentális gondokkal küzdőkkel, de az ítélet zavaros üzenetet hordoz” – mondta Susie Hargreaves, a brit Internet-felügyelő Alapítvány volt főnöke, amely azzal foglalkozik, hogy letörölteti az internetről a gyerek zaklatásáról készült felvételeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai intézkedések az árvíz miatt a Dunakanyarban

Az árvízi vészhelyzetre való tekintettel ideiglenesen matrica nélkül, ingyenesen használhatják az M2-es autópályát az autósok – mondta az InfoRádióban a sződligeti polgármester. Juhász Béla arról is beszélt, hogy mintegy száz értelmileg sérült embert kell kitelepíteniük és a helyi általános iskola tornatermében elszállásolniuk, mert a külterületen található szociális otthon védelmét nem lehet biztosítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Holnap jön a Fed kamatdöntése, kivártak ma a befektetők

Holnap jön a Fed kamatdöntése, kivártak ma a befektetők

Ma reggel az ázsiai tőzsdék többsége emelkedett, a japán részvénypiac viszont esett, ott a jen erősödése tartotta nyomás alatt az árfolyamokat. Az európai tőzsdék erősödtek, és az amerikai részvénypiacok is pluszban nyitottak, bár később kisebb lefordulás történt, majd végül a tegnapi záróértékeik közelében fejezték be a napot. A befektetők alapvetően a hét legfontosabb eseményére, az amerikai jegybank szerdai kamatdöntő ülésére figyelnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×