eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Undefined flying objects in the sky. UFO.
Nyitókép: M-Production/Getty Images

"Eltitkolják az UFO-technológiát" - informátor a Kongresszus előtt

Az Egyesült Államok földönkívüli „biológiai maradványokat” talált olyan helyszíneken, ahol UFO-k csapódtak be. Ezt nem valamely délelőtti tévéműsor, hanem amerikai veteránok állították az első, ilyen jellegű kongresszusi meghallgatáson.

A nagy érdeklődéssel várt eheti kongresszusi meghallgatáson felszólalt az amerikai légierő egy volt hírszerző tisztje, aki azt állította: a kormányzat egy titkos, visszafejtési programot működtet több évtizede a felfedezett űrhajók technológiájának dekódolására.

Amerikai katonatiszthez méltóan egy nehezen értelmezhető szót is bedobott:

az USA nem emberi „biologikákat” talált az állítólagos becsapódási helyszíneken.

A meghallgatás nagy része az azonosítatlan légi jelenségek, – az UAP-k – ez a katonaság UFO-kra használt rövidítése – észlelésének eseteiről szólt.

David Grusch nyugalmazott őrnagy korábban a Pentagon UAP munkacsoportjának tagja volt, most pedig úgynevezett „whistleblower”, azaz olyan ember, aki a köz érdekében megoszt belső információkat (többnyire egyébként a szabálytalanságok bejelentőit nevezik így).

„Idegen pilóták maradványai”

Azt mondta a képviselőház felügyeleti bizottságának nemzetbiztonsági albizottsága előtt, hogy megtagadták tőle a hozzáférést egyes kormányzati UFO-programokhoz, de ő ismeri az Egyesült Államok birtokában lévő UAP-k „pontos helyszíneit”.

Szerinte a becsapódási helyszíneken az idegen űrhajók pilótáinak maradványait találták meg – erre utalt a biologikák szóval – és azt mondta: ezt az UAP-programot „közvetlenül ismerő személyek” mondták el neki. Grusch ezek után azt mondta: nyilvános meghallgatáson nem hajlandó részleteket elárulni, de zárt ajtók mögött igen.

A nyugalmazott őrnagy kitérő válaszokat adott a kérdésekre, hogy az amerikai kormányzat kapcsolatba került-e földönkívüliekkel vagy hogy bárkit is meggyilkoltak-e a földönkívüli technológiáról szóló információ elleplezésére. Viszont úgy fogalmazott, hogy több volt kollégája „adminisztratív terrorizmus” célpontja volt.

A hurrikánban is lebegő, szupergyors objektum

Több konkrétummal szolgált Ryan Graves volt haditengerészeti pilóta és David Fravor nyugalmazott parancsnok. Graves elmondta, hogy 2014-ben egy F-18-assal repült és virginiai partok mentén látott egy fekete vagy szürke kockát egy világos, átlátszó gömbben – úgy, hogy az teljesen mozdulatlan maradt, amikor a 4-es kategóriájú hurrikánokra jellemző szelek fújtak.

A tanúk szerint katonai és polgári pilóták is sok ilyen objektumot észleltek, amelyek látszólag megmagyarázhatatlanul gyors, akár szuperszonikus manőverekre képesek.

Fravor parancsnok egy fehér, hengerszerű tárgyat látott 2004-ben a Csendes-óceán felett – amit Tic Tac-nak nevezett – és amely nem egészen egy perc múlva már 100 kilométerre volt. Az erről szóló felvétel 2017-ben szivárgott ki és később valódinak minősítették.

Graves jelentette a látottakat feletteseinek, de nem kapott hivatalos választ. Fravor három másik pilótával együtt látta a „Tic Tac”-ot, amikor San Diego partjainál repült, Kaliforniában.

„Semmi rotor, semmi rotormozgás-nyom, semmi látható vezérsík” – mesélte, és hozzátette – „a technológia, amit láttunk, meghalad mindent, amit ismerünk.

Nem vagyok UFO-fanatikus, de a saját szemünkkel láttuk”. Ő is azt mondta, hogy a hadsereg nem foglalkozott az üggyel.

A Kongresszus azért vette napirendjére a kérdést, mert nyomást akar gyakorolni a hírszerző szolgálatokra, hogy adjanak ki több információt az UAP-kről, mivel azok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek – például, ha külföldi drónok.

Egy tavaly nyáron létrehozott bejelentő központ (All-Domain Anomaly Resolution Office) egy év alatt 366 UAP-jelentést kapott – áll az NPR amerikai közszolgálati rádió híroldalán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×