eur:
395.35
usd:
368.35
bux:
71654.49
2024. július 2. kedd Ottó
2021. július 1-jén az édesanyjuk, Diana walesi hercegné szobrának leleplezésén a londoni Kensington-palota kertjében készített kép Harry (b) és Vilmos hercegről, Károly akkori trónörökös herceg, jelenleg III. Károly brit király fiairól. Harry 2023. január 10-én megjelenő Pare (Tartalék) című emlékirataiban tettlegességgel vádolja bátyját, Vilmost.
Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Dominic Lipinski

Közeli források szerint Harry herceg békekötést fontolgat a királyi családdal

Harry herceghez és az angol királyi családhoz közeli források szerint lehetséges a békekötés Harry és bátyja, Vilmos, valamint Károly király között. A források szerint az összes fél szeretné elsimítani a feszültséget, még Károly megkoronázása előtt.

Hogy ki, vagy kik a források, azt nem tudjuk, de a hétvégén a Sunday Times és a Daily Mail című lapok is arra utaltak, hogy a brit monarchia jó hírét egyre jobban aláásó vádaskodások közepette Harry és családja szeretne kibékülni. A Times egy olyan "királyi forrást" említ, aki mind a Sussex hercegi párhoz (azaz Harry herceghez és feleségéhez, Meghanhez) és Károly királyhoz közel áll.

"Helyre lehet hozni" – mondta a forrás a lapnak. "De ehhez minkét félnek fel kell tennie a kezét és elismernie, hogy sok mindent elrontottak... mindkét fél részéről rugalmasságra lesz szükség, de megoldható."

Bár Harry azzal vádolta családját, hogy érzéketlenül, ellenségesen, sőt rasszista módon viszonyultak feleségéhez Meghanhez, hogy apja felesége, a "királyi hitves", Camilla negatív információkat csepegtetett a sajtónak és hogy a bátyja egyszer fizikailag rátámadt. Arról is beszélt, hogy szeretné visszakapni a családját. A névtelen forrás szerint

a királyi család személyes találkozót akar Harry és Vilmos között a windsori kastélyban, még Károly májusi koronázása előtt.

Vilmos végső soron a hazájához lojális, és ki fog békülni, ha úgy érzi, hogy hosszútávon ez lesz jó a monarchiának. A Királyban, Vilmosban és még néhány családtagban bízik Harry, "ezeknek kell ott lenniük, hogy ne érezze úgy, hogy letámadják" – mondta még a forrás, aki szerint Károly király számára teljesen megfelelő lenne ez a felállás. Vilmos herceget azonban kicsit nehezebb lehet meggyőzni.

A trónörökös azt mondta: különösen nagy fájdalmat okozott neki az, ahogy öccse leírta őt memoárjában, a Tartalék (Spare) című könyvben, amely eladási rekordokat döntött az angol nyelvterületen.

Egy másik királyi forrás úgy fogalmazott: "a családnak meg kell hívnia Sussexéket a koronázás előtt, vagy a ceremóniából hatalmas cirkusz lesz". A koronázást május 6-án tartják, és ellentmondó hírek érkeztek arról, hogy Harry és Meghan számíthat-e meghívóra. Először úgy volt, hogy igen, de a királyhoz közeli emberek attól tartottak: megtalálják a módját, hogy visszautasítsák az invitálást. A Mail szerint Harry

"őszinte beszélgetést akar a családjával, de úgy, hogy annak tartalma bizalmas maradjon".

Közben a Harryt bírálók táborát meglepheti a herceg ama kijelentése, hogy az eredeti kézirat felét kivágták és hogy elég anyaga lenne még egy könyvet kiadni, mivel a most kiadott könyv is eléggé felkorbácsolta az érzelmeket. Harry azt mondta: a kivágott részeket azért nem publikálta, mert félt, hogy ha nyilvánosságra kerülnek, akkor onnan "nem lesz visszatérés".

"Vannak dolgok a bátyám és köztem és kisebb részben apám és köztem, amiről nem akarom, hogy a világ tudjon. Mert szerintem soha nem tudnának megbocsátani" – mondta egy interjúban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×