eur:
395.26
usd:
368.28
bux:
71527.12
2024. július 2. kedd Ottó
A brit Johanna Konta az amerikai Sloane Stephens ellen játszik a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2019. június 4-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Visszavonul a magyar származású sztársportoló

Leteszi az ütőt az idén nyárig első számú brit női teniszjátékosnak számító Johanna Konta, avagy Konta Johanna. A magyar származású sztár bejelentette, hogy visszavonul.

Az elmúlt néhány évben Jo Konta, avagy Konta Johanna volt a brit tenisz nagy reménysége. A brit, magyar és ausztrál útlevéllel rendelkező, magyar szülőktől származó, Ausztráliában induló, majd britként karriert építő játékos 2017-ben 37 év után először jutott be brit női játékosként a wimbledoni elődöntőbe. Ugyanez sikerült neki 2016-ban Ausztráliában és 2019-ben a Roland Garroson.

A pandémia azonban elrontotta számára 2021-es évet – csapata egyik tagjának pozitív covid-tesztje miatt nem indulhatott Wimbledonban, majd ő is elkapta a vírust és így nem jutott ki a Tokiói Olimpiára.

Közben feltűnt a színen a US Opent szenzációs módon megnyerő tinédzser, Emma Raducanu, aki átvette tőle a brit number one pozíciót és a média az új sztár ünneplésével volt elfoglalva.

Johanna most a közösségi médiában jelentette be, hogy 30 éves korában visszavonul a tenisztől.

Arról írt, hogy hálás a karrierjéért és hogy „saját kitartásom és mások segítsége révén álmaim életét élhettem. Azzá váltam, amiről gyerekkoromban álmodtam. Milyen hihetetlenül szerencsés vagyok!”.

A BBC a „modern éra egyik legjobb brit játékosának” nevezte az egy ponton a világranglista negyedik helyén szereplő Kontát, aki 4 WTA-tornát nyert és sorozatban 12 egyéni meccsen győzött a Billie Jean King Kupasorozatban.

Russel Fuller, a BBC veterán tenisztudósítója azt írta, hogy a 18 éves Raducanu US Open győzelme sem értékelheti le ezeket az eredményeket...

és a csodálatos dolog Konta sikerében az volt, hogy senki sem számított rá.

Mint megjegyezte, 2015-ben, 24 éves korában még a top 100-as listán sem szerepelt. Ami nagyot lendített rajta, az a Juan Coto „mentális edzővel” kialakított munka volt. Coto 2016 novemberében váratlanul meghalt. „Mindennap hiányzik. Mindennek, amit teszek, a része marad” – emlékezett vissza rá Johanna.

Annak ellenére, hogy a "politkorrekt" brit hivatalos média büszkén ünnepli a sokszínűséget, néhány interjúban azzal szorongatták meg, hogy akkor valljon színt, mi is az identitása – amit furcsának talált.

Konta utoljára augusztusban szerepelt nemzetközi meccsen, Cincinnatiben, ahol Karolina Muchova győzte le. Kommentátorok szerint azonban a magyar származású ex-játékos nem tűnik el a színről. „Remek szakács, foglalkoztatja az élelmiszerbiztonság, kipróbálta magát rádiósként és kutyás vállalkozást hozott létre a partnerével, Jackson Wade filmproducerrel, aki májusban, a születésnapján eljegyezte” – írta a róla a BBC.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Új fogalommal egészült ki a szabályozott parkok hálózatára vonatkozó szabályozás: 2025. január 1-től egyes vállalkozások kizárólag akkor végezhetnek az adott telephelyen logisztikai tevékenységet, ha a „Logisztikai Park” címet megszerezték. Mivel ennek elnyeréséhez számos adminisztratív feladatot szükséges elvégezni, a határidő rövidségére tekintettel érdemes minél korábban benyújtani az érdekelteknek a cím elnyerésére irányuló pályázatot. A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×