eur:
393.06
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Windsor, 2018. május 16.Harry herceg és Meghan Markle fotójával díszített emléktárgyak egy windsori ajándéküzletben 2018. május 16-án. Harry hercegnek, a brit trónörökös, Károly herceg 34 éves másodszülött fiának és Meghan Markle 37 éves amerikai színésznőnek május 19-én lesz az esküvője a windsori kastélyban, a legősibb angliai királyi rezidencián. (MTI/EPA/Andy Rain)
Nyitókép: ANDY RAIN

Ledarálta a brit bulvármédia tolakodó figyelme Harry és Meghan türelmét

Elege lett a királyi szerepkörből Harrynek és Meghannek. A brit hercegi pár sokkoló módon bejelentette, hogy vissza akarnak lépni a királyi családban ellátott feladatoktól és anyagilag is önálló életet terveznek. A királynő környezete csalódással vette tudomásul a hírt.

Két éve, amikor egybekeltek, ők voltak az álompár. Ahová mennek a brit királyi család képviseletében, ünnepelve és mosollyal fogadják őket. Meghan Markle érkezésével sok kommentátor arról beszélt, milyen bátor és jövőbe tekintő a brit korona: egy külföldi és részben afroamerikai új családtagja van, kifejezve a sokszínű társadalmat, amit képvisel.

De úgy tűnik a brit bulvármédia tolakodó figyelme ledarálta Harry és Meghan türelmét. Kedden olyasmit jelentettek be, amit nem egyeztettek előre senkivel, legalábbis a Buckingham Palotában nem tudtak arról, hogy mire készültek.

A hivatalosan Sussex hercege és hercegnőjeként említett pár megfogalmazásuk szerint

Észak-Amerika és Nagy-Britannia között szeretnék megosztani idejüket.

Közleményük szerint „hosszú hónapokon át gondolkodtunk és beszélgettünk. Döntésünk az, hogy ebben az évben hajtjuk végre a változást és új, progresszív szerepet hasítunk ki magunknak a királyság intézményében. (...) Szeretnénk visszalépni a vezető királyi család szerepköréből, szeretnénk pénzügyileg függetlenekké válni, de közben teljességgel támogatni Őfelségét, a királynőt” – írták, kiemelve, hogy a korábban felvállalt karitatív szervezeti pozícióikat nem akarják feladni.

A brit média számára bombaként robbant a hír, és kommentátorok szerint elégedetlenséget váltott ki a királyi családban. Hírek szerint a királynő és a trónörökös, Károly herceg csak most kezdett el tárgyalni a pár jövőjéről.

Az, hogy a brit média viselkedése állhat a háttérben, abból szűrhető le, hogy a pár egy másik nyilatkozatot is kiadott, amiben megkérdőjelezte a régóta dolgozó brit királyi tudósítók hitelességét és jelezte: szeretnének „fiatal, feltörekvő újságírókkal” és szakkiadványokkal dolgozni a jövőben.

Kommentátorok megjegyzik:

Harry a mai napig nem tette túl magát azon, ahogy a bulvármédia kezelte anyját, a néhai Diana hercegnőt,

aki 1997-ben barátjával, Dodi al-Fayeddel paparazzók elől menekülve szenvedett halálos autóbalesetet.

Harry és Meghan az utóbbi hónapokban egyre nehezebben viselte a közszereplést és azt, hogy mennyire nyomon követte lépéseiket a sajtó. Meghan meg is említette: barátai figyelmeztették, nem biztos hogy jó ötlet hozzámenni Harryhez a brit bulvársajtó viselkedése miatt.

Októberben jogi útra is terelt egy ügyet, azt, hogy a Mail on Sunday című lap publikálta az a kézzel írt levelet, amit apjának írt, akivel megromlott a kapcsolata. Harry dühösen megjegyezte, hogy a média zaklatja a feleségét, és a dolgot ahhoz hasonlította, ahogy Dianát kezelték. „A legnagyobb félelmem az, hogy a történelem megismétli magát,

nem nézhetem tétlenül Meghan szenvedését.

Ez a fajta viselkedés tönkretesz embereket és tönkretesz életeket. Valamikor fel kell szólalni ellene” – mondta.

De hogyan élnek majd meg a saját pénzükből, ha fel akarják adni királyi kötelességeik nagy részét? Harry sok pénzt örökölt a rokonaitól, Meghan pedig sikeres színésznő volt korábban. Lakásgondjaik nincsenek, II. Erzsébet királynő egy házat ajándékozott nekik. Ennek ellenére nyilatkozatuk sokkolta az országimázs építésében jelentős részt vállaló brit királyi családot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×