eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nagymácséd, 2018. február 26.Rendőrök kettős gyilkosság helyszínét biztosítják Nagymácsédban (Velka Maca) 2018. február 26-án, miután az előző éjjel a falubeli otthonában megtalálták Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa holttestét. A bűntényt feltehetőleg Kuciak tevékenységével összefüggésben követték el. (MTI/TASR/Lukás Grinaj)
Nyitókép: MTI/TASR/Lukás Grinaj

Öngyilkosság a Kuciak-gyilkosság után: porig alázhatták a tévedésből elfogott férfit

A gútai családi ház padlásán öngyilkosságot elkövetett Rigó Ronald édesanyja szerint fia nem tudta feldolgozni, ahogy a rendőrök bántak vele, ráadásul a gyanúsítottat nem is ismerte.

Mint az Infostart.hu is megírta, egy gútai családi ház padlásán felakasztotta magát szerdán a Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya megölésével összefüggésbe hozott, a fantomképeken is szerepeltetett férfi, akit előbb elfogtak, majd szabadon engedtek; holttestét édesanyja találta meg. Rigó Ronald az egyik gyanúsított, a gyilkosságban sofőrként közreműködő Miroslav M. barátnőjének volt a fia.

Az öngyilkosságba menekült fiatalember édesanyja szerint fiát ártatlanul és értelmetlenül hurcolták meg a rendőrök. A megtört asszony elmondta: ő idén júniusban ismerkedett meg és őrizetbe vételéig élt kapcsolatban a jelenleg vizsgálati fogságban lévő Miroslav M.-mel, akit csendes, szerény és dolgos embernek ismert, fia,

Ronald viszont nem ismerte a férfit.

Ronald édesanyja elmondta azt is, hogy nagyon megviselte a fiát a rendőrök bánásmódja, Ronald állítása szerint

"még soha nem alázták meg őt ennyire életében".

Az édesanya, akinek a házában Rigó Ronaldot elfogták, utoljára kedden beszélt a fiával, aki másnap önkezűleg vetett véget az életének.

A Speciális Ügyészség szeptember közepén osztotta meg a fantomképet. Sajtóinformációk szerint ezt követően elkezdtek egymással kommunikálni a gyilkosság gyanúsítottjai, ez pedig még inkább megerősítette a rendőrök gyanúját. A fantomkép megosztásakor az ügyészség közölte, olyasvalaki látható a képen, aki a gyilkosság idején a tett helyszínének közelében tartózkodhatott. Azt állították, hogy az illető segítheti a folyamatban lévő nyomozást, és arra kérték, hogy önként jelentkezzen az ügyészségen vagy a rendőrségen. Rigó Ronald azonban nem reagált a felszólításra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×