eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Tengerentúli utazás müncheni átszállással? Már jövőre jöhet

Jövő nyártól már nemcsak Frankfurtból, hanem Münchenből is startolnak a Lufthansa A380-as típusú gépei. A világ legnagyobb utasszállítóinak áttelepítése mögött a Lufthansa és a frankfurti repülőteret üzemeltető Fraport közötti ellentét áll.

Az ír fapados légitársaság, a Ryanair, hosszú időn át csak a Frankfurttól csaknem 100 kilométerre nyugatra fekvő Hahn városka repülőterét használta európai, így Budapestre induló járatai kiindulópontjaként, de nemrég sikeresen megvetette lábát Frankfurtban is.

A második legnagyobb európai repülőtér üzemeltetője ugyanis

kedvezményes ajánlatot tett a Ryanair számára, amit a Lufthansa vezetősége barátságtalan intézkedésnek tekint.

Ezek után nem meglepő, hogy a német légitársaság nekilátott müncheni bázisának kiépítéséhez.

Ennek keretében a már meglévő 14 Airbus A380-asából ötöt Münchenbe helyez át, így ezek a több mint 500 utas szállítására alkalmas gépek jövő nyártól már a bajor főváros egyre jobban kiépülő légikikötőjéből fognak felszállni Los Angeles, Peking vagy Hongkong felé.

Ezzel egy időben az eddiginél gyakrabban indulnak majd a gépek Chicago felé is, és újraindítják a München és Szingapúr közti járatot is. A Lufthansa müncheni hosszútávú flottájának fokozatos bővítése együtt jár legalább fél ezer új munkahely megteremtésével is a bajor főváros térségében.

Persze Frankfurtban sem hagyták szó nélkül a tervet. A repülőteret üzemeltető Fraport szóvivője sajnálatosnak, egyben pedig elhibázott döntésnek nevezte a Lufthansa lépését. Hangsúlyozta azonban azt is, hogy minderre a Fraport azzal fog válaszolni, hogy a jövőben még inkább kedvezményes feltételekkel vonzza magához az új légitársaságokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×