Több mint 46 ezer ember adatait elemezték a Massachusetts állambeli Tufts Egyetem kutatói, és azt vizsgálták, hogyan befolyásolja a különböző módon fogyasztott kávé a halálozási kockázatot – írta meg a femina.hu a közzétett kutatás alapján. A kutatás során 20 év feletti résztvevők szokásait követték nyomon, egy közel 10 éves periódusban.
Nagyon jó hír a kávéivók számára, hogy az eredmények szerint
akik feketén isszák a kávét, tovább élnek, mint akik egyáltalán nem isznak kávét.
A feketekávé – legalábbis az alacsony cukor- és zsírtartalmú verzió – akár 14 százalékkal is mérsékelheti az idő előtti halálozás esélyét azokhoz képest, akik egyáltalán nem fogyasztanak kávét.
A kutatók azt is megállapították, hogy halálozási kockázat emelkedni kezd, ha minimális cukrot, tejet vagy tejszínt is tartalmaz a kávé – vagyis kedvenc ízesítőink csökkenthetik a kávé jótékony hatásait.






