eur:
398.71
usd:
364.11
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes
Nyitókép: Unsplash.com

Lecsapták a Discordot, mert ágált a török hatóságokkal

A török Információs és Kommunikációs Technológiai Hatóság bírósági döntés értelmében szerdán blokkolta a Discord kommunikációs csatornához való hozzáférést, miután a platform megtagadta az Ankara által kért információk megosztását - jelentették be a török hatóságok.

Yilmaz Tunc igazságügyi miniszter közölte, hogy az ankarai bíróság azért döntött a Discord törökországi korlátozása mellett, mivel az online térben a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális zaklatás gyanúja merült fel.

A hozzáférés korlátozását az után rendelték el, hogy októberben egy 19 éves férfi meggyilkolt két nőt Isztanbulban, ami közfelháborodást váltott ki Törökországban. A közösségi médiában megjelent tartalmak szerint Discord-felhasználók utólag a gyilkost éltették.

Abdulkadir Uraloglu közlekedési és infrastrukturális miniszter közlése szerint a Discord jellegéből adódóan megnehezíti a hatóságok számára az illegális vagy bűncselekményeket megosztó tartalmak figyelemmel követését és a beavatkozást.

„A biztonságért felelős személyzet nem tudja áttekinteni a platformon megosztott tartalmakat. Csak akkor avatkozhatunk be, ha a Discordon megosztott tartalmak miatt a felhasználók panaszt tesznek” –tette hozzá.

„Mivel a Discord nem hajlandó a hatóságoknak hozzáférést biztosítani a szerver információihoz, beleértve a platformon található tartalmakat és IP címet, kénytelenek voltunk a hozzáférést blokkolni” – jelentette ki.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×