eur:
397.06
usd:
356.78
bux:
74227.51
2024. október 1. kedd Malvin
Shot of Data Center With Multiple Rows of Fully Operational Server Racks. Modern Telecommunications, Cloud Computing, Artificial Intelligence, Database, Supercomputer Technology Concept. Shot in Dark with Neon Blue, Pink Lights.
Nyitókép: Getty Images/gorodenkoff

Óriási MI-központot építenek Európában

A befektető vállalat megerősítette, hogy 10 milliárd font értékben hozza létre Anglia északkeleti részén az új mesterségesintelligencia-központot, ami egész Európa egyik legnagyobbja lesz.

A Blackstone az év elején vásárolta meg az adatközpontnak helyet adó telket, miután a Britishvolt lefújta tervét, mely szerint a területen egy elektromosautó-akkumulátor-gyár épült volna. A Blackstone mesterséges intelligencia adatközpont építésésre vonatkozó tervei a múlt hónapban kaptak zöld utat - írja a Finextra cikke nyomán a Portfolio.

Túl azon, hogy a Blackstone 4000 munkahelyet teremt, köztük 1200-at a központ építése során, 110 millió fontot költ el egy olyan program keretében is, amellyel támogatja a szakképzést és a közlekedési infrastruktúrát a térségben. A lap hozzáteszi,

a vállalat a központ felépítésére és üzembe helyezésére mindösszesen körülbelül 1 milliárd angol fontot költ majd el.

A Blackstone elnök-vezérigazgatója, Jon Gray azt nyilatkozta: "Az Egyesült Királyság a Blackstone számára a legjobb befektetési piac, mivel a tehetség és az innováció kombinációja, valamint a rendkívül átlátható jogrendszer jellemzi."

Keir Starmer brit miniszterelnök is kommentálta a beruházást: "Az olyan új befektetések, mint amilyeneket ma jelentettünk be a Blackstone-nal, hatalmas bizalmat szavaznak az Egyesült Királyságnak, és azt bizonyítják, hogy Nagy-Britannia ismét fontos szereplője a globális színtérnek, és nyitottak vagyunk az üzleti lehetőségekre."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×