eur:
395.06
usd:
367.86
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Unsplash.com

Hoppon maradhatnak egyes iPhone-tulajdonosok - mutatjuk

A régebbi készülékek tulajdonosai lehet, hogy hiába várják az Apple mesterséges intelligenciás újdonságait.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány nap van hátra az idei Worldwide Developer Conference-ig (WWDC), ahol az Apple leleplezi az iOS, az iPadOS, a tvOS, a macOS, a watchOS és a visionOS legújabb verzióit.

Az már tulajdonképp nyílt titok, hogy az esemény középpontjában az a mesterséges intelligencia lesz, melynek bemutatásával az Apple egy kicsit megcsúszott: a ChatGPT-t 2022 novemberében adták ki a publikumnak, azóta pedig szinte minden nagy techcég bevezetette a saját megoldását. Kivéve a cupertinóiak.

Ugyan a cég az elsők között vezetett be hasonló digitális asszisztenst 2011-ben (Siri), ez azóta nem fejlődött érdemben, és mára kifejezetten „buta” lett a konkurensekhez mérten – jegyzi meg a hvg.hu.

A június 10-i eseményen várhatóan egy sor MI-újítás mellett a Sirit is felturbózzák a legfejlettebb mesterséges intelligenciával: Mark Gurman, a Bloomberg szakírója szerint a felokosított asszisztens képes lesz irányítani az iPhone egyes részeit – alkalmazásait, funkcióit –, bár a külső fejlesztők appjait nem, és egyszerre több parancsot sem fog tudni feldolgozni.

Egyes MI-funkciók az eszközön futnak majd, míg mások szükségszerűen a felhőben. De

jó eséllyel sokan ki fognak szorulni a körből, akik nem a legújabb eszközökkel rendelkeznek: iPhone 15 Pro és M4 processzorral szerelt iPad Pro lesz szükséges egyes MI-funkciókhoz

– írja a Gizmodo.

Természetesen ez még nincs kőbe vésve, és bizonyára azok is kapni fognak új funkciókat, akik nem a legújabb iPhone-okkal rendelkeznek. A mesterséges intelligencia eszközön történő futtatása azonban hardverigényes folyamat, így reálisnak tűnik a korábbi eszközök kihagyása.

Június 10-én minden kiderül, de a bemutató még nem jelenti majd az új rendszerek érkezését: néhány hónapos tesztidőszak következik, és várhatóan ősszel fut be az új funkciókat hozó iOS 18.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×