eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
The icons were hand drawn by myself being careful not to copy those used on computers
Nyitókép: Dimitri Otis/Getty Images

Ez még hiányzott az iPhone-ról: érkeznek a gendersemleges emojik

Ötletes, sosem látott emojikkal bővül az Apple-készülékek eszköztára.

Márciusban érkezik az Apple-eszközökre az iOS 17.4-es frissítése, amellyel új emojik is elérhetővé válnak a felhasználók számára – írja a MacRumors értesülése alapján a 24.hu.

A Unicode Consortium nevű karakterkódolással, valamint a karakterek megjelenítésével és használatával foglalkozó szervezet már tavaly bejelentette, hogy korábban sosem látott hangulatjelekkel bővíti több mint 3500 emojit tartalmazó kínálatát.

Az új piktogramok kezdetben ugyan csak az Apple-eszközökön lesznek elérhetők, később azonban már minden okoskészülékről és platformról küldözgethetjük majd a különféle ötletes hangulatjeleket.

A paletta többek közt fejet rázó és bólogató arcokkal, főnixszel, barna gombával, limeszelettel, törött lánccal és gendersemleges családokkal bővül.
Fotó: MacRumors
Fotó: MacRumors

Az iOS 17.4-es frissítését már nagyon sokan várják, ugyanis az App Store mellett más alkalmazásboltok is elérhetővé válnak majd az Apple eszközein, ugyanúgy, mint Androidon, ahol a Play Áruház mellé leszedhető akár az Amazon vagy a Samsung boltja is. Megkerülhetővé válik továbbá az elmúlt tizenhét évben megszokott rendszer, miszerint csak az Apple-ön keresztül, a cégnek részesedést fizetve lehet alkalmazásokat (és azokon belüli mikrotranzakciókat) kínálni almás eszközökön.

Az új frissítés publikus verziójának érkezését követően mindenki használhatja majd a saját webmotorját is, sőt, akárcsak Androidon, a felhasználók választhatnak majd, hogy melyik böngészőt szeretnék alapértelmezettnek beállítani a készülékükön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×