eur:
393.14
usd:
363.58
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Gothenburg, Sweden - January 17, 2015: A close up shot from above of a young womans hands holding a white Xbox One controller as she is playing a video game. Natural lighting, shot on wooden background with shallow depth of field.
Nyitókép: luza studios/Getty Images

Alkalmazásboltot nyit a Microsoft is

Az Xboxhoz kapcsolódó, játékokat tartalmazó áruház elérhető lenne az iPhone-okon és az androidos eszközökön is.

Újabb fronton válhat az Apple és a Google riválisává a Microsoft. A cég azt tervezi, hogy 2024-ben saját alkalmazásboltot indít, melyben játékok között böngészhetnek majd az iPhone-osok és az androidosok is. Ennek feltétele azonban az, hogy sikerüljön az Activison Blizzard felvásárlása – írja a hvg.hu.

Várhatóan 2024 márciusától lép életbe az Európai Unió digitális piacra vonatkozó szabályozása, ez kötelezi a Google-t és az Apple-t, hogy nyissa meg a platformjait a harmadik fél által készített alkalmazásboltok előtt. Phil Spencer, a Microsoft Gaming vezérigazgatója nemrég úgy nyilatkozott, nem szeretnének lemaradni a nyitás pillanatáról.

Ehhez először versenyhatósági engedélyt kell szereznie, hogy 75 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzardot, csakhogy ha a Microsoft megveszi a Call of Duty jogait birtokló céget, azzal kizárólagosságra tesz szert, így pedig aránytalanul nagy lesz az Xbox előnye például PlayStationnel szemben.

Hogy pontosan mikor indulhat el az Xbox alkalmazásboltja a két platformon, azt most még nem tudni.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×