eur:
394.18
usd:
363.86
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Close-up of unrecognizable man purchasing bananas at self-checkout kiosk in grocery store
Nyitókép: Grace Cary/Getty Images

Rémisztő dologra is figyelni kell az önkiszolgáló kasszáknál

Egy kutatás eredményei is rávilágítanak arra, milyen fontos a gondosság.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos az alapos kézmosás a mosdó használata után – egy kutatás kimutatta, hogy az önkiszolgáló pénztárak felületein csak úgy nyüzsögnek az emberi székletből származó baktériumok, kórokozók.

A brit a Daily Mail cikke szerint a tudósok 19 helyről vettek mintát, és a „legijesztőbb” eredményt a pénztáraknál mérték. Öt olyan baktériumot is találtak, ami az emberi székletben van jelen, és képes betegségeket is okozni – írta az rtl.hu.

A szakértők fontosnak látták kiemelni: a pénztárak akkor is fertőzöttek lehetnek, ha szabad szemmel nem látszik rajtuk, hogy koszosak lennének.

A mintában kimutatták az E coli-t, valamint a hasmenést okozó baktériumot is. Mindez vélhetően az emberek helytelen higiénés szokásai miatt alakulhatott így.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×