eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó cég egyik központja a Maryland állambeli Gaithersburgben 2021. április 5-én. A Biden-adminisztráció április 3-án a Johnson & Johnsont bízta meg a problémás baltimore-i Emergent BioSolutions gyár irányításával, amelyben egy gyártási hiba miatt tönkrement a J&J koronavírus-vakcinájának 15 millió adagja. Ekkor még az AstraZeneca vezette a létesítményt, és a problémát az okozta, hogy összekeverték az AstraZeneca és az amerikai cég készítményeinek alapanyagát.
Nyitókép: Jim Lo Scalzo

Első körben nem vált be az AstraZeneca orrspray-vakcinája, de van remény

A cég az Oxfordi Egyetemmel közösen fejleszti a terméket, nem hagynak fel vele.

A koronavírus ellen fejlesztett, orrba fújható vakcina csak a klinikai tesztelés első fázisában csak a tesztalanyok néhányában okozott immunreakciót, és a vérben mérhető hatása is sokkal csekélyebb volt, mint a szokásos vakcináknak – írta a Reutersen megjelent beszámoló alapján a Telex.

A kutatók azonban nem csüggednek, szerintük ez csak a technológia további fejlesztésének szükségességére mutat rá.

„Azt gondoljuk, hogy az orrba és tüdőbe juttatott vakcina még mindig egy reményt keltő megoldás, de a tesztekből arra lehet következtetni, hogy vannak még kihívások, mielőtt az orrspray egy megbízható opció lesz” – mondta Sandy Douglas, a kísérlet egyik fő kutatója.

Az első fázisos vizsgálatok alapján semmilyen negatív eredmény nem derült ki. A teszt során a vakcinát oltatlan és oltott embereken is kipróbálták.

A Reuters megjegyzi, hogy az indiai CanSino orrspray-vakcinája már szeptember óta használatban van az országban, bár a Barat Biontech termékének hatékonysági adatait egyelőre nem tették közzé.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×