eur:
394.87
usd:
367.81
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Unsplash.com

Régi-új funkciót kapnak az iPhone-ok

Nem mindenki lesz vele kibékülve.

Telepíthetővé vált az ősszel megérkező iOS 16 ötödik nyilvános bétája a támogatott iPhone-okra. A legnagyobb érdeklődést kiváltott fejlesztésének egy apróság bizonyult, a „notchos" modelleken opcionálisan bekapcsolhatóvá vált az akkutöltöttség számmal való mutatása az értesítési csíkon – írja az Origo.

Az említet funkció az iPhone X-ig az „alapfelszereltség” része volt az iOS-ben, ám a szenzorszigetet tartalmazó érintőkijelző bevezetésével az Apple száműzte, mivel túl sok helyet foglalt a mindig látható akkus ikontól balra megjelenő százalék.

Az iOS 16 ugyan visszahozza az akkutöltöttségi százalék mindig látható kijelzését, ám helyspórolási célból magában az akkus ikonban látható a szám, nem pedig mellette található. Ennek következménye, hogy a szám olvashatóságának javítása miatt mindig teljesen ki van töltve az akkus ikon belseje. Vagyis maga

az ikon vizuálisan nem reflektál többé az akkutöltöttség szintjére.

Ezzel viszont nem mindenki van kibékülve: a The Verge szerzője szerint nehezen olvashatóak a parányi számok, továbbá kissé zavaró a teljes töltöttségre utaló ikon és a rajta olvasható kisebb százalék közti ellentmondás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Egekben a benzin ára - Jön a beavatkozás?

Egekben a benzin ára - Jön a beavatkozás?

Ismét a kormány célkeresztjébe került az üzemanyagárak témája: Nagy Márton az ATV Híradónak ma elmondta, hogy az árak ismét a szomszédos országok átlaga felett vannak, ezért szerdán a kormány napirendre tűzi a kérdést. A miniszter elmondása szerint még mindig érvényben van a korábbi elvárás, amely alapján a hazai benzinkutaknak az áraikat a szomszédos országok szintjén kell tartani. Adódik a kérdés: miért drágultak az üzemanyagok az elmúlt hetekben es valóban indokolt-e az állami beavatkozás?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×