eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Gerd Altmann

Lépéskényszerbe hozta a TikTok a Facebookot

Teljesen átalakulhat a Facebook alkalmazás, a vállalat vezetői ugyanis aggódnak a kínai közösségi oldal, a TikTok előretörése miatt. A Meta Facebookért felelős vezetője, Tom Alison, Mark Zuckerbeg Meta-vezér jóváhagyásával áprilisban kiadta az ukázt a fejlesztőknek: a Facebook idővonalát teljesen át kell szabni, méghozzá úgy, hogy olyan legyen mint a TikToké.

A Verge birtokába került céges dokumentumban, amit a 24.hu szemlézett, a Facebook fejlesztéséért felelős Alison kifejtette az alkalmazottaknak: a jövőben ahelyett, hogy az emberek által követett fiókok posztjait helyeznék előtérbe, a Facebook fő hírfolyamában a TikTokhoz hasonlóan bármilyen tartalom bekerülhet majd. Így a videós tartalmakra is nagyobb hangsúlyt helyezne a Meta. Ezért a tervek szerint még jobban összehangolnák a Facebook és az Instagram alkalmazások működését, a főoldalon pedig a két platformról összeválogatott tartalmak jelennének majd meg.

Korábban – szintén a TikTokkal való verseny okán – sikeresen építették be a fotómegosztó alkalmazásba a Reels funkciót, melynek lényege hogy a felhasználók rövid videókat hoznak létre zenei aláfestéssel, majd ezeket megosztják barátaikkal, követőikkel, de véletlenszerűen is rájuk bukkanhatunk. Ezt az opciót aknázná most ki a Facebook is. Ehhez pedig létre akarnak hozni egy úgynevezett felfedező motort (discovery engine), amelybe véletlenszerűen válogatnák be a virális videókat.

Itt azonban még nem ér véget az átalakítás, a nyolc éve szétválasztott Facebook és Messenger alkalmazást újra egyesítené a vállalat, lemásolva ezzel a TikTok üzenetküldő funkcióját.

Aggodalmak

A kiáltvány közzététele után több alkalmazott is aggodalmát fejezte ki az újításokkal kapcsolatosan. Egy neve elhallgatását kérő fejlesztő szerint reális veszélye van annak, hogy a rövid távú érdekek és trendek mentén elveszítik az alkalmazás valódi fókuszát, vagyis a közeli ismerősökkel való kapcsolattartást. A vállalat egyik termékmenedzsere szerint a TikTok lemásolása lehetséges, hogy egy időre megdobná a felhasználók által a közösségi oldalon töltött időt, viszont gyorsan rájönnének, hogy ez nem minőségi időtöltés. Ez pedig véleménye szerint ártana a hosszú távú növekedésnek.

A Meta azonban kitart az álláspontja mellett. A felsővezetés azt várja az új funkcióktól, hogy sikerül megfordítaniuk a jelenlegi piaci tendenciákat, vagyis a kínai közösségi app nyomulását. Annak ellenére hogy a Facebook még mindig 2,94 milliárd havi felhasználóval bír, tavaly év végén, története során először felhasználókat veszített. Egy kiszivárgott belső dokumentumból pedig az is kiderült, hogy a Facebook felhasználói bázisa folyamatosan öregszik, míg a TikTok elsősorban a fiatal felhasználókat vonzza.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 29. 22:00
×
×
×
×