eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Cannes, France - April 16, 2012:  Apple iPhone 4S showing the new Siri voice application. Siri is a voice recognition system which allows users to control the phone by using spoken words.
Nyitókép: yusufsarlar/Getty Images

Fellélegezhetnek az iPhone-ok tulajdonosai

Az Amazon, a Google és az Apple digitális asszisztensei is hallgatózott, most elvileg vége a korszaknak.

Az Amazon, a Google és az Apple digitális asszisztensei (Alexa, Gogle Assitant, Siri) rögzítették a személyes beszélgetéseket, mindhárom vállalat állítja, hogy e felvételek az asszisztens teljesítményének javítása érdekében készültek. A felvételkészítés már önmagában is aggályos, amit csak tetézett, hogy külső cégeket is bevontak az értékelésbe – írja a hvg.hu.

Az Amazon és a Google hamar lehetővé tette a felhasználóknak, hogy ne engedélyezzék a beszédrögzítést, az Apple azonban egy darabig még kivárt. Jelenleg viszont már az iPhone-osok is dönthetnek arról, hogy tiltják vagy engedélyezik-e ezt.

Mint időközben kiderült, az iOS 15-be bekerült egy hiba, amelyik lehetővé tette a felvételek felhasználást akkor is, ha a felhasználó ezt nem engedte. Az Apple az iOS 15.2 kiadásával „sok” Siri felhasználónál letiltotta az Improve Siri & Dictation (a Siri és a Diktálás továbbfejlesztése) beállítást, ami lehetővé tette volna a felvételek készítését, és a szóban forgó hibát is kijavították.

A jelenleg béta-verzióban lévő iOS 15.4-nél a rendszer ismét felkínálja a „továbbfejlesztés” elutasítását, azaz megkérdezi, hogy szeretne-e a felhasználó segíteni a Siri és a diktálás fejlesztésében azáltal, hogy engedélyezi az Apple-nek a hanginterakciók felvételeinek áttekintését. Ha valaki leiratkozik erről, akkor a Sirivel vagy az iPhone-ján lévő hangdiktáló eszközzel végzett hangos interakcióit a rendszer nem rögzíti, és nem osztja meg az Apple-lel.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×