eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Close up of female hands using modern smartphone at home at night
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Mobilnet: új sebességbajnokot avattak a hazai piacon

A vezetékes fronton viszont nincs új a Nap alatt.

Hazai viszonylatban új mobilnet-sebességbajnokot avatott a tavalyi utolsó negyedévben az Ookla által üzemeltetett Speedtest.net sebességmérő platform, mely a felhasználók által mért adatokat összegyűjtve időről időre közzéteszi az adott országra vonatkozó mérési statisztikákat – számolt be a HWSW informatikai hírmagazin.

A platform legfrissebb adatai alapján a Telenor Magyarország a tavalyi negyedik negyedévben beérte, illetve megelőzte a Magyar Telekomot a mobilhálózatok konzisztencia- és sebességversenyében. Az Ookla saját metrikája (több mérési adat összesítéséből összeálló Speed Score) alapján a Telenor 69,4 pontos értéket ért el a skálán, melyet 52,4 és 35,25 ponttal követett a Magyar Telekom és a Vodafone Magyarország.

A portál kiemeli, hogy a mérések során csak az úgynevezett „modern chipsetes” okostelefonok által mért adatokat összegezte az Ookla, aminek a célja, hogy a modernizált hálózatok valós képességeit ne fogja vissza az elavult készülékek tudása.

Az Ookla szerint a leggyorsabb hálózati méréseket szinte kizárólag iPhone-okkal végezték ebben az időszakban Magyarországon: a hálózati elérés sebessége alapján felállított top5-ös listán csak az Apple készülékei szerepelnek, élen a tavalyi széria három tagjával, az iPhone 13 Pro-val, az iPhone 13 Pro Max-szal és az iPhone 13 minivel.

Az Ookla a vezetékes hálózatok mérésének alapján felállított sorrendjét is rendre közli, itt ugyanakkor nem történt változás az előző negyedévben, azaz a beküldött felhasználói mérések alapján a leggyorsabb hazai vezetékes szolgáltatónak továbbra is a Vodafone Magyarország számít, mely a Magyar Telekomot és a Digit előzi meg a sorban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Katasztrofális folyamatot indított be az emberiség, egyre több jele van egy új veszélynek

Napjainkban szinte minden napra jut egy-egy fontos űrkilövés, amelyek során ember alkotta szerkezeteket, műholdakat, vagy akár asztronautákat is szállító űrhajókat juttatnak a világűrbe. Egyesek szerint újra fellángolt a hidegháború idejéről ismert "űrverseny", több állam is Földön kívüli égitestekre szeretné eljuttatni saját űrhajósait a közeljövőben. Arról azonban már jóval kevesebb szó esik, hogy mi történik a Föld körüli pályára állított tárgyakkal a fellövésük után. Pedig a bolygónk körül keringő - akár a földi életre is veszélyt jelentő - űrszemét kezelésével egyre nehezebben birkóznak meg az űrkutatók, amelynek súlyos következményei lehetnek a jövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×