eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Előkészítik a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinájával harmadik, emlékeztető oltásként az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. október 5-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Megvannak a Moderna 12 év alattiakon végzett vizsgálatának eredményei

Jól teljesít a vakcina.

Erős immunválaszt váltott ki a 6 és 11 év közötti gyerekeknél a koronavírus elleni vakcina - közölte a Moderna. A klinikai vizsgálataik eredményeit hamarosan benyújtják az amerikai és az európai szabályozó hatóságokhoz - írta a gyógyszergyártó közleménye és a Reuters alapján a Telex.

A Moderna szerint az adataik azt mutatják, hogy a vakcinájuk két 50 mikrogrammos adagja vírusneutralizáló antitestválaszt váltott ki a gyerekek körében. (A felnőtteknek szánt Moderna-vakcinában 100 mikrogramm mRNS található.)

A Moderna vizsgálatában 4 753 gyerek vett részt, a mellékhatások többsége enyhe vagy közepes súlyosságú volt – közölte a vállalat. A leggyakoribb mellékhatás a fáradtságérzet, a fejfájás, a láz és az injekció beadásának helyén jelentkező fájdalom volt.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×