eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: News Insider

Véletlenül felfedeztek két új repülőmókusfajt - videó

A ritka gyapjas repülőmókusok két új faját fedezték fel a kutatók Délnyugat-Kínában.

A kínai, ausztrál és amerikai szakemberekből álló kutatócsoport a Tibeti Autonóm Területen és Jünnan tartományban fedezte fel a két új fajt. Az állatok a tibeti gyapjas repülőmókus (Eupetaurus tibetensis) és a jünnani gyapjas repülőmókus (Eupetaurus nivamons) nevet kapták.

A világ legritkább és legkevésbé tanulmányozott emlőseinek egyike a gyapjas repülőmókus (Eupetaurus cinereus) a Zoological Journal of the Linnean Society című folyóiratban publikált tanulmány szerint.

A Kínai Tudományos Akadémiához tartozó Kunmingi Állattani Intézet munkatársa, a tanulmány egyik szerzője, Li Csüan szerint az állat jelenleg veszélyeztetettként szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) fenyegetett fajokat felvonultató vörös listáján. Egyedszámát ezer és 3 ezer közé becsülik.

A kutatók szerint a két faj felfedezése a Himalája és a Hengtuan-hegység térségének gazdag biológiai sokféleségét jelzi.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×