eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pexels.com

Epidemiológus: lehet negyedik hullám

Az indiai mutáns robbanthatja ki Kiss István pécsi epidemiológus professzor szerint.

Kiss István, a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Népegészségtani Intézetének igazgatója, epidemiológus szerint a hétvégi terasznyitás tömegjelenetei azt bizonyítják, hogy "nem viselkedünk elég felelősségteljesen".

Az ATV-nek nyilatkozó orvos szerint az átoltottsági arány sem indokol ekkora optimizmust, igaz, ha lesz is ebből újabb hullám, az már csendesebb lesz a harmadiknál. A maga részéről inkább "pesszimista" ezügyben, az általa látott képek alapján minden adott ahhoz, hogy újrakezdődjenek a nehézségek.

A járvány csillapodása szerinte egyrészt a szigorításoknak, másrészt az oltási kampánynak köszönhető, 7-8 millió védett ember jelenthet nyájimmunitást.

A szakértő szerint egy új mutáns, jelen esetben például az indiai hazai megjelenése is előidézhet egy újabb hullámot. Azt tanácsolja, hogy egyelőre legyünk bizakodóak, ugyanakkor készüljünk fel arra is, hogy amennyiben a vizsgálatok azt mutatják, hogy a vakcinák nem elég hatékonyak ellene, akkor elölről kell kezdenünk az egész védekezést, mint minden hullám kezdetekor.

Elképzelhetőnek tartja azt is, hogy mostantól egész életünkben védekeznünk kell majd a koronavírus ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×