eur:
393.11
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: AstraZeneca PLC

Már készülőben a mutációk elleni vakcinák új generációja

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem ősszel kezdheti gyártani a koronavírus elleni vakcinák következő generációját, amely már a különböző mutációk ellen is védelmet nyújt – mondta a gyógyszercég fejlesztési vezetője szerdán a Reuters tudósítása szerint.

Mene Pangalos arról beszélt, hogy jelenleg is megfeszített munkát folytatnak annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb elkezdjék gyártani a második generációs vakcinát, melyhez további klinikai vizsgálatok is kellenek. Ugyanakkor szerinte ősszel elindulhat a gyártás – írta szemléjében a Portfolio.

Andrew Pollard, a vakcinákat fejlesztő csapat vezetője szerint közel járnak ahhoz, hogy további információjuk legyen a jelenlegi vakcina hatásairól az idősebbekre. Elmondása szerint biztosak abban, hogy a mostani oltóanyag védelmet nyújt a brit variánssal szemben is.

Az új vírusvariánsokkal szembeni módosított, hatékonyabb vakcina tervezése "nagyon-nagyon gyorsan" végbemehet, mivel gyakorlatilag csak a tüskefehérjéhez kapcsolódó genetikai változtatásokat kell elvégezni. Ezután indulhat a gyártás, majd egy kis kiterjedésű hatásvizsgálati munka, vagyis a teljes folyamat nagyon rövid időt vesz igénybe, és őszre mindenképpen alkalmazásra készen állhat az új oltóanyag - mondta az Oxfordi Egyetem vezető szakértője.

Az MTI tudósítása szerint az online fórumként megtartott tájékoztatón elhangzott az is, hogy a gyógyszeripari csoport és az angliai egyetem közös fejlesztésű vakcinája az előzetes vizsgálati eredmények alapján teljes védelmet nyújt a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések kialakulása, illetve a halálozás kockázata ellen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×