eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Pixabay

Új szegmesnben robbanhat az Apple-bomba

Áttörésnek számító akkutechnológiával kaphatnak új lendületet a cég autós fejlesztései.

Ismét terjedni kezdtek az Apple saját fejlesztésű személyautójára vonatkozó pletykák: ezúttal a Reuters számolt be róla, a vállalathoz közel álló forrásokra hivatkozva, hogy a cupertinói óriás gőzerővel dolgozik az önvezető autós technológiákon – sőt, házon belül „áttörésnek számító” akkumulátortechnológiát is fejleszt. A cég erőfeszítéseinek eredményei már 2024-ben napvilágot láthatnak, a lap forrásai szerint ekkor indulhat meg a tisztán elektromos hajtású Apple autók gyártása – írja a HWSW.

Az elmúlt években időről időre felszínre jönnek az Apple autós fejlesztéseivel kapcsolatos pletykák, a cég berkein belül Project Titan néven ismert kezdeményezés egészen 2014-ig nyúlik vissza, noha időközben többször parkolópályára került.

Az Apple a Reutersnek nyilatkozó források szerint nem fuvarozási szolgáltatást, hanem

komplett, megvásárolható személyautót fejleszt.

A jármű tervezett műszaki részleteiről egyelőre nem sokat tudni, ahogy a cég korábban említett akkumulátortechnológiájáról sem. Az előzetes értesülések alapján egy „monocell” vagy egycellás dizájnról van szó, amely a jelenleg elérhető megoldásokkal szemben nem osztja fel a telepet önálló cellákra, így több helyet biztosítva az egyes akkumulátorokon belül. Bár a koncepció részletei nem ismertek, a technológiával készült telepek a cég várakozásai szerint jelentősen olcsóbbak lesznek a jelenleg használt variánsoknál, miközben számottevően nagyobb hatótávolságot biztosítanak majd.

Az autók összeszerelését az Apple külső gyártópartnerekkel oldhatja meg, a 2024-re tervezett rajt azonban a koronavírus-járvány miatt még csúszhat. A vállalat egyelőre nem kommentálta az értesüléseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×