eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A 2020. november 20-án, a Biontech német biotechnológiai gyógyszercég által közreadott, dátum nélküli képen egy ampulla BNT162b2 elnevezésű, az új típusú koronavírus ellen védelmet nyújtó vakcinát tart a kezében egy ember a németországi Mainzban. Sajtóértesülések szerint ezen a napon a Biontech és a Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat a vakcina sürgősségi jóváhagyását kérte az amerikai Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyelettől (FDA).
Nyitókép: MTI/Biontech SE/EPA

Koronavírus-mutáció: hat hetet kér a Biontech

Állítják, ennyi időre van szükségük egy új vakcina kifejlesztésére a mutálódott vírus ellen.

A Biontech azt ígéri, hogy a mutálódott koronavírusra hat hét alatt ki tudnak fejleszteni egy vakcinát − adta hírül az AFP.

Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója bejelentette, a cégnek „tudományos bizalma” van azzal kapcsolatban, hogy a Nagy-Britanniában azonosított új koronavírus-mutáció ellen is hatékony az általa kifejlesztett vakcina.

Közölte azt is, hogy ha a vakcinán mégis szükséges változtatni, akkor arra a BioNTech hat hét alatt képes lesz. Ez viszont azzal is járna, hogy a felügyeleti hatóságoknak ismételten be kellene vizsgálniuk az oltóanyagot.

A mutálódott vírusba nemrég egy 74 éves izraeli férfi halt bele, aki kétszer is megfertőződött a kórral, írta az Index.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 05:36
×
×
×
×