eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Csak egy tapasz és kész - reményteli módszer a koronavírus ellen

A Pittsburghi Egyetem tudósai abban reménykednek, hogy az oltóanyagukkal és az újfajta beadási módszerrel jelentősen lassítható lesz a vírus terjedése.

Ígéreteseken tűnik egy, a Pittsburghi Egyetem kutatói által kifejlesztett oltóanyag, írj a Hvg.hu a New York Post cikke alapján.

Egy, az elmúlt napon közölt tanulmány szerint a szérumot egy ragtapasszal, illetve az azon található 400, mikroméretű, cukorból és fehérjéből készült tüskével juttatnák a szervezetbe. Ennek gyártása hamarabb felfuttatható és rugalmasabban méretezhető, alkalmazása pedig egyszerűbb, mint a hagyományos, tűvel beadott vakcináé.

A szakemberek megjegyzik, az egereken végzett kísérletek azt mutatják, az eljárás során beindult az antitest-termelés, immunitást biztosítva azoknak.

Az embereken folytatott tesztek a következő hónapokban kezdődhetnek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×