eur:
393.06
usd:
363.53
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Világújdonságot fedezett fel a jó sörben egy holland professzor

Úgy látja, a beleknek nagyon is egészségesek az erős sörök, elsősorban a másodszori fermentáláskor alkalmazott élesztők miatt.

A Turizmus Online a The Independent című lapra hivatkozva azt írja, egy holland kutatás alapján egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek. Az Amszterdami Egyetemen dolgozó Eric Claassen professzor által jegyzett tanulmány szerint például az igen erős belga sörök emiatt nagyon is egészségesek, elsősorban a bélrendszerre vannak jótékony hatással.

A Magyarországon is hozzáférhető belga búzasörök - például a meggyes - is tele vannak jótékony probiotikus mikróbákkal; ezek felelnek a bélflóra egészségéért.

A tanulmány rávilágít arra, hogy nem is teljesen az erőben rejlik az egészségesség, hanem hogy kétszer is fermentálják az érintett söröket, a második eljárás alkalmával pedig nem csak a sör ízvilága és erőssége változik, de

másfajták a használt élesztők is, olyan savakat termelnek, amelyek irtják a belekben lévő káros baktériumokat.

Eric Claassen viszont figyelmeztet arra is, hogy csak a visszafogott fogyasztás lehet egészséges és csak a belekre nézve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×