eur:
393.1
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Szabolcs Zoltán szívsebész professzor (b) szívtranszplantációs műtétet végez a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán 2018. március 3-án. Magyarországon minden feltétel adott a sikeres szervátültetésekhez - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár ezen a napon egy sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy februárban elvégezték a tízezredik szervátültetést Magyarországon.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ingyenes telefonos alkalmazás, amely végtagot menthet

Egy új, ingyenes telefonos alkalmazás jelent meg, amelynek célja, hogy a veszélyeztetett embereknek segítsenek elkerülni a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek okozta szövődmények miatti esetleges végtag-amputáció

A Végtagmentő elnevezésű applikáció a Magyar Hírlap cikke szerint a veszélyeztetett betegeknek és a szakembereknek is segítségül szolgálhat.

Az alkalmazás a betegadatok elemzése után konkrét és általános javaslatokat ad, emellett elindítja a virtuális asszisztenst is, aki időszakos figyelmeztetésekkel látja el a felhasználót - mondta el Rozsos István, az alkalmazást megálmodó érsebész.

Az ismert adatok alapján Magyarország élenjáró az amputációk számában Európában és a világon is, holott ezeknek a végtagvesztéseknek a jelentős része indokolatlan - írta a lap.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×