eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Teával gyógyítanák a kórosan szőrös nőket

Török kutatók szerint a fodormenta tea fogyasztása segíthet a rendellenes szőrösödéssel küzdő nőkön. A tudósok megállapították: napi két csésze tea csökkenti a férfi hormonok szintjét a nők szervezetében.

A rendellenes szőrösödéssel élő nőknek a férfiakéhoz hasonló erősségű szőr nő a hasukon, a melleiken és az arcukon, ami miatt sokuk szégyenkeznek.

A kórkép ellen általában a férfi hormonok szintjét csökkentő gyógyszereket alkalmaznak, a Phytotherapy Reserearch című szaklapban publikáló török kutatók szerint a fodormenta tea fogyasztásával hasonló eredmények érhetők el.

A tudósok arra figyeltek fel, hogy a Törökország délnyugati részén fekvő Isparta városában jelentősen csökkent azoknak a férfiaknak a libidója, akik rendszeresen fogyasztottak fodormentából készített teát.

A szakemberek ezután egy kísérletben 21 rendellenes szőrösödéssel élő nővel itattak napi két csésze fodormenta teát, valamennyiükkel a menstruációs ciklusuk tüszős szakaszában.

A tudósok azt tapasztalták, hogy öt nap után a nők vérében jelentősen csökkent az aktív tesztoszteron szintje, néhány női hormon szintje viszont emelkedett.

A kutatást vezető Mehmet Numan Tamer szerint a fodormenta tea a kóros szőrösödés enyhébb eseteire lehet orvosság, de hozzátette: további kísérletekre is szükség lesz a hatás alaposabb feltérképezéséhez.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×