eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Agybaj-biológia, Sztálin és a genetikailag módosított növények

A Mindentudás Egyeteme legújabb szemeszterében érzékeny társadalmi témák közérthető feldolgozása a legfontosabb cél - mondta az államháztartásról szóló előadás után a rendezvény tudományos igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia szóvivője az InfoRádiónak.

Békesi László az államháztartásról szóló előadása mellett több olyan előadás is szerepel a Mindentudás Egyetemének most kezdődött szemeszterében, amely kifejezetten érzékeny, sokat tárgyalt társadalmi problémákat is érint - mutatott rá Fábri György.

Janka Zoltán Agybaj-biológia - a kedélyvesztéstől a tébolyig címmel tart előadást, Heszky László a genetikailag módosított növényekről beszél, Kun Miklós pedig Sztálinról és a sztálinizmusról.

De lesz az új szemeszterben tudatboncolás, előadás a Napról, a katonai repülésről, a matematikáról, a vadászatról, illetve a sejtmembránok és a gyógyszerkutatás kapcsolatáról is.

Az akadémia szóvivője szerint javítottak a közönség helyszíni elhelyezésén, és a tavalyi kísérleti internetes közvetítések után az idén már rendszeresen kísérhetik figyelemmel a világhálón is az érdeklődők az élő adást.

Az elmúlt szemeszter a 13-29 évesek körében volt a legnépszerűbb. Fábri György szerint ez annak volt köszönhető, hogy a mindennapokat érintő aktuális témákat dolgoztak fel, és olyan technikai megoldásokat alkalmaztak, ami sokkal inkább befogadható a fiatalabb korosztályoknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×