eur:
394.01
usd:
356.49
bux:
72496.5
2024. szeptember 4. szerda Rozália

"A tea jó dolog", és egészségesebb a víznél

Napi három csésze tea ugyanolyan egészséges, mintha az ember bőségesen fogyasztana ivóvizet. Sőt, kutatók szerint további előnyei is vannak.

A European Journal of Clinical Nutrition című szaklapban publikált tanulmány szerint ráadásul az sem igaz, hogy a teafogyasztás vizet von el a testből.

A tea a vízhez hasonlóan nem csak hidratál, de megvédhet a szívbetegségek és a rák egyes fajtáival szemben is - állítják brit tudósok.

A szakértők szerint a teában található flavonoidok fejtik ki a jótékony hatást.

Ezek az antioxidánsok a tealevelek mellett sok más ételben is előfordulnak, és segítenek megelőzni a sejtek károsodását.

A londoni King's College kutatói azt mondják: egyértelmű bizonyítékokat találtak arra, hogy napi 3-4 csésze segít az infarktus elleni védekezében.

Folyadék és antioxidáns

A csoport vezetője, Dr Carrie Ruxton szerint a teafogyasztás egyenesen jobb, mintha vizet innánk.

A víz csak pótolja az elvesztett folyadékot, a tea emellett antioxidánsokat is a szervezetbe juttat - mondta.

A kutató szerint "városi legenda" az, hogy a koffeintartalmú italok dehidratálnak.

Még ha valaki nagyon-nagyon erős kávét, vagy teát fogyasztana, akkor is több folyadékot vinne be a szervezetébe, mint amennyit veszítene - mondta

Táplálkozási tanácsadók szerint egy felnőttnek naponta 1,5-2 liter vizet kell fogyasztania, vagy 2-3 csésze tehát, ahogy a kutatók javasolják.

A tanulmányt a nagy-britanniai Tea Tanács nevű szervezet finanszírozta, Dr Ruxton ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a felmérés ennek ellenére független volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Itt az álomfizetés: nettó 2 millió forintot is lehet keresni, diploma sem kell hozzá

Az év eleji szakemberhiány friss felmérése szerint az átlagos várakozási idő egy szakemberre 52 nap volt, de egyes megyékben, mint például Jász-Nagykun-Szolnokban, akár 89 napot is kell várni. Ez a hosszú várakozási idő tovább nehezíti a projektek tervezését és kivitelezését. A hiány nagy, ahogy a kereslet is, így nem meglepő, hogy a fizetések ezekben a szakmákban akár havonta a nettó 1 milliót is megugorhatja, ugyanis átlagosan egy burkoló 8 és 12 ezer forintos órabérért vállal egy-egy projektet - írja a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×