eur:
393.24
usd:
355.73
bux:
72449.77
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Hamarosan minden harmadik férfi kövér lesz

Már olyan súlyos problémát okoz az elhízás Nagy-Britanniában, hogy a legmagasabb szinten foglalkoznak vele. Egy kormányzati tanulmány szerint az évtized végére minden harmadik brit férfi veszélyesen túlsúlyos lesz.

Ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, 2010-re a szigetországban 14 millió gyermek és felnőtt lesz elhízott, a helytelen táplálkozás és a kevés mozgás miatt.

Ez még az eddiginél is sokkal több embernél, különösen a férfiaknál okoz majd szív- és cukorbetegséget, valamint rákot.

Az elhízás jelenleg a brit egészségbiztosítónak évi egymilliárd font kiadást okoz (több mint 400 milliárd forint), míg a teljes gazdaságot 7 milliárd fonttal rövidíti meg.

A brit miniszterelnök júliusban figyelmeztetett mindenkit, hogy vállaljon felelősséget saját egészségéért, valamint megbízta az egészségügyi minisztert egy olyan stratégia kidolgozására, amely több mozgásra ösztönzi az embereket.

A problémát súlyosbítja, hogy az elhízott férfiak legalább fele tagadja, hogy bármilyen baj lenne a súlyával.

A két évvel ezelőtti adatok szerint a brit felnőttek 24 százaléka túlsúlyos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×