eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

Akadémiai reformok kezdődnek

A modern kor követelményeinek megfelelő reformokat ígért a Magyar Tudományos Akadémia megújulása érdekében az intézmény elnöke.

Vízi E. Szilveszter a 175. közgyűlés második, zárónapján úgy fogalmazott: olyan adó és társadalompolitikára van szükség, amely erkölcsileg és anyagilag érdekeltté teszi a tudósokat az újításokban.

Az Akadémia elnöke emlékeztetett arra, hogy a belső reformok végrehajtása érdekében az alapszabály módosítását tervezik.

Vízi E. Szilveszter hangsúlyozta: a kutatások támogatására vonatkozó változatásokról a mai ülésen döntenek a résztvevők.

Hozzátette: a tervek szerint megszűnik az automatikus támogatás, és csak azok a kutatócsoportok kapnak pénzt, amelyek sikerrel szerepelnek a nemzetközi pályázatokon, vállalati kapcsolatuk vagy szerződésük van, és megfelelő számú megjelentethető tudományos cikk tanúskodik tevékenységükről.

Hétfőn Magyarország legintenzívebb reformkorszakát ígérte az akadémikusoknak írt levelében a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: az új Magyarország felépítése nem csak történelmi kényszer, de végre történelmi lehetőség is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagyon hízelgő dicséretet kapott Magyarország

Donald Trump erős országnak nevezte Magyarországot, amelyet egy erős vezető irányít - a republikánus amerikai elnökjelölt erről egy helyi idő szerint szombaton este sugárzott interjúban beszélt, amelyet a konzervatív médiaszemélyiség, Mark Levin készített.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×