Infostart.hu
eur:
389.57
usd:
330.24
bux:
0
2025. december 24. szerda Ádám, Éva

Itt a "szellentés-mentes" bab

A bab olcsó, és rendkívül tápláló, sokan azonban nem merik gyakran enni, mert felfújódással, és egyéb, társaságban igen kellemetlen következményekkel járhat a fogyasztása. Venezuelai tudósok azonban most rájöttek, hogyan lehet "szellentés-mentessé" tenni a babot.

A bab kellemetlen hatását azok a vastagbélben élő baktériumok okozzák, amelyeknek feladatat lebontani az emésztetlenül maradt anyagokat, például az oldható rostokat. A babban pedig ebből igen sok van.

A caracas-i Simon Bolivar Egyetem kutatói azonban rájöttek arra: egy baktérium, a Lactobacillus casei hozzáadásával felgyorsítható a természetes erjedési folyamat, és ezzel csökkennek a kellemetlen hatások.

A speciális baktérium hatására a babban található oldható rostok mintegy 66 százalékkal csökkennek. A bélrendszer számára fontos oldhatatlan rostok mennyisége ugyanakkor 97,5 százalékkal nő.

Címlapról ajánljuk
Ősi ösztöneinknek engedünk a karácsonyi túlevéssel, ám ez leküzdhető

Ősi ösztöneinknek engedünk a karácsonyi túlevéssel, ám ez leküzdhető

Tóth Tamás táplálkozási szakértő az InfoRádióban arról beszélt, hogy vannak módszerek, amelyekkel azok is átvészelhetik drasztikus súlygyarapodás nélkül az ünnepeket, akik egyébként sem étkeznek és élnek túl egészségesen. Ha viszont megtörtént a baj, és „bűnbe estünk”, akkor sincs minden veszve.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×