eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében Görögország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 6-án. A magyar válogatott 9-6-ra kikapott, így a bronzéremért játszhat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás: a görögök megérdemelten jutottak a döntőbe

A görög válogatott jól védekezett és jobban használta ki az emberelőnyöket, ennek köszönhetően jutott az olimpiai férfi vízilabdatorna döntőjébe – így vélekedtek a magyar csapat tagjai.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–6-ra kikapott a görögöktől a tokiói elődöntőben. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a kérdést, az emberelőnyök döntöttek: az ellenfél 13 lehetőségből hét gólt szerzett, a magyar csapat 16-ból négyet – meg is van a háromgólnyi különbség. Emellett sok volt a kapufa is, és hiába támadhatott többször Märcz Tamás csapata, nem volt elég hatékony a kapu előtt.

A szövetségi kapitány dicsérte a görögöket: az ellenfél pontosan támadott, miközben jól zárt vissza.

„Különösen a védekezésük volt emberfeletti, nem tudtunk jó tempóban kapura lőni, néhányszor gyorsabban és fantáziadúsabban kellett volna forgatni az emberelőnyöket, emberhátrányokat" – mondta a szakvezető, aki szerint abban még fejlődnie kell a válogatottnak, hogy ezekben a helyzetekben jobban reagáljon.

Kiemelte azt is, hogy

a görögök három kiemelkedő játékosát sikerült kikapcsolni, de előlépett Argiropulosz, aki most négyet lőtt.

„Nagyon jó görög csapattól kaptunk ki, minden elismerésem, megérdemelten jutottak döntőbe, legközelebb szeretném, ha legyőznénk őket" – tette hozzá Märcz Tamás.

A csapatkapitány Varga Dénes azt kívánta, most már a görögök győzzenek a tornán.

„Nem tudtuk megragadni ezt a lehetőséget, de a görög csapat kiválóan játszott, remekül védekezett. Ilyenkor mindig azt kívánom, hogy azok, akik minket kiejtettek, nyerjék is meg a tornát, mert az igazolja, hogy jogosan kaptunk ki" – mondta az egy gólt szerző játékos.

Manhercz Krisztián szerint a magyar csapat védekezése nem volt rossz, de a görögök jól játsszák az emberelőnyöket.

„Ha olyan vízilabdát engednek, amikor nemcsak azok nem értik, hogy mi történik, akik nézik a meccset, hanem azok sem, akik játsszák, akkor nehéz mit mondani” – mondta a játékvezetésről.

Hozzátette: lélektani volt, hogy ki szerzi meg a vezetést, és mivel a görögök kerültek előnybe, utána rohanni kellett az eredmény után, és nem tudták huzamosabb ideig megtartani a döntetlent sem.

„Annyira akartuk a győzelmet, annyira felbuzdultunk a horvátok elleni siker után, hogy ez most visszafelé sült el.”

Zalánki Gergő azt mondta, hogy készültek a kiállításokra, de a görögök használják ki legjobban a fórokat, ez a bírói felfogás kedvez nekik. „A bronzérmet meg akarjuk nyerni, már csak erre szabad koncentrálni.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×