eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Márton Gréta (b) és Kisfaludy Anett (j), valamint  Stine Bredal Oftedal (k) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kézilabda-bajnokságának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Norvégia mérkőzésen a Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban 2021. augusztus 4-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Pálinger Katalin: teljesen vállalható a kézilabda-válogatott tokiói eredménye

Két rutinos játékos után egy harmadik erősség is kiesett a Norvégia elleni zárórára; Pálinger Katalin az InfoRádió kérésére azonban nem csak az utolsó mérkőzésről vont mérleget a kézilabda-szövetség alelnökeként.

A Norvégiától elszenvedett négygólos vereséggel (22–26) búcsúzott a tokiói olimpia női kézilabdatornájától a magyar válogatott, az egyéb eredményeknek köszönhetően pedig a hetedik helyen végzett.

Pálinger Katalin, a magyar sportági szövetség alelnöke, a válogatott korábbi olimpiai ezüstérmes kapusa az InfoRádiónak azt mondta, papírforma volt az esélyesebb norvégok győzelme, de a magyar válogatott fiatal kerete akár még két olimpiai ciklusban is sikeres lehet.

"A norvég csapat sokkal erősebb és sokkal előrébb tart, mint mi, büszkén vállalhatjuk ezt a mérkőzést"

– szögezte le a sportvezető, aki csodának tartotta volna, ha az Elek Gábor vezette csapat jut a legjobb négy közé. "A rutin megint győzött, azt is tudtuk, hogy a játék minden elemében extra kell ahhoz, hogy ezt a norvég válogatottat meg tudjuk verni, ez egy-két pozícióban elmaradt, gondolok itt a kapura és a szélsőjátékra, de nem szeretnék rájuk sem mondani semmit, mert korábbi mérkőzéseken meg ezen a poszton volt extra teljesítmény" – tette hozzá.

Olimpiát megjárt magyar játékos viszont csak egy volt a keretben, Tomori Zsuzsanna, szinte minden percben szükség volt a rutinjára, a játékára, a torna elején ráadásul két irányítóját is elveszítette a válogatott, Szucsánszki Zitát és Kovacsics Anikót, majd jött a feltámadás a spanyolok és a svédek ellen. Erre reagálva Pálinger Katalin azt mondta, ha csak a két rutinos, nagy csatákat megélt játékos megvan, előrébb kerül a csapat.

"Most, amire szükség lett volna, a higgadt, jó döntés a végén, hisz mindenki fáradt volt már a pályán. Kiesésükkel egyébként a forgatási lehetőség is lecsökkent, hiszen még Klujber Katrin is megsérült, őt sem tudtuk használni Norvégia ellen. Ehhez képest

Tomori Zsuzsanna fantasztikusat küzdött, elöl-hátul vezéregyénisége volt a csapatnak az egész olimpián"

– mondta.

Akikre szerinte a jövőt építeni lehet majd: Márton Gréta, Vámos Petra, Bordás Réka – "ő nagyon nagy felfedezettje ennek az olimpiának –, Klujber Katrin, Háfra Noémi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×