eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
TOKYO, JAPAN - JULY 21:  Zsombor Berecz of Hungary sails his Finn Class Dinghy during a practice race ahead of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 21, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Nyitókép: Clive Mason/Getty Images

Feljött a második helyre Berecz Zsombor az éremfutam előtt

A magyar vitorlázótól messze van az első, de a negyedik is, így jó az esélye arra, hogy a keddi duplaszorzójú verseny után dobogóra állhat.

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó a kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, de egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona csak nyolcadikként futott be. Így helyet cseréltek, Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. A futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva.

Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

Az állás az éremverseny előtt

1. Giles Scott (brit) 28 helyezési pont

2. Berecz Zsombor 37

3. Joan Cardona (spanyol) 39

4. Junior Josh (új-zélandi) 47

5. Nicholas Heiner (holland) 52

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×