eur:
394.93
usd:
367.52
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Márton Anna (j) és az argentin Marija Belen Perez Maurice asszója a női kardozók egyéni versenyében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 26-án. Márton Anna győzött és bejutott a legjobb 16 közé.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Márton Anna 8 között, Pusztai Liza kiesett ázsiai ellenfelével szemben

Márton Anna legyőzte ázsiai ellenfelét, Pusztai Liza vereséget szenvedett ugyancsak ázsiai riválisától a női kardvívás egyéni számában a legjobb nyolc közé kerülésért.

Márton Anna, akinek kötéssel valamennyire rögzíteni tudták sérült térdét, a dél-koreai csapat-világbajnoki bronzérmessel, Csoj Szu Jönnel vívott. Vele párhuzamosan Pusztai Liza is páston volt, a kínai Csian Csia Zsuj ellen.

Márton jól kezdett, 3-1-re vezetett, nagyon nyugodtan vívott. Utána 4-4-nél együtt voltak, majd Márton Anna visszavette a vezetést, 6-4. Nagyon gyors asszó volt, 6-6- lett. A dél-koreai nem annyira szimpatikusan, fejhangon visítozott. 7-7 után, először az asszó során, a dél-koreai vezetett a félidőben. A folytatásban 9-9-nél együtt voltak, majd 10-9-re Márton vezetett. Majd már 11-9-re. Aki nem nézte az asszót, az is tudta, hogy jól áll „Panka”, mert a dél-koreai nem ordított.

12-11-nél videóztak, a magyar vívónak ítélték a találatot, 13-11 lett, majd 13-12-re feljött a dél-koreai. Márton Anna gyönyörű tust vitt be, 14-12. Majd következett az asszó legszebb találata, a BVSC kardvívója parádés akció végén állította be a 15-11-es végeredményt. Következő ellenfele, a negyeddöntőben, az üzbég Zajnab Dajibekova lesz, aki ugyancsak dél-koreai ellenfelet vert, 15-12-re.

A másik magyar, Pusztai Liza nagyszerűen kezdett a kínai Csian Csia Zsuj ellen, 1-0-ra, 3-2-re, 4-3-ra, sőt 6-4-re vezetett. Sajnos, akkor jött a fordulat, a kínai hét tust adott sorozatban. 6-11-nél Pusztai még tudott két találatot bevinni (8-11), de ettől kezdve kettesével estek a találatok, 8-13, 10-13, 10-15 az ő szempontjából.

Nyilatkozat - Márton Anna

"A sok fájdalomcsillapítótól most egész tűrhető a térdem, de még mindig instabil. Emiatt kaptam is pár tust, mert nem tudtam rögtön kontrázni és bevágni a riposztot. De még ezek ellenére is sikerült megnyernem ezt az asszót. Mivel a fizikumom, ami nekem az erősségem, nem százszázalékos, muszáj most a taktikában és a technikában bíznom, és abból adnom a tusokat. A következő ellenfelet nem ismerem, most megyek és megnézek róla pár videót, mert fogalmam sincs, hogy ki ez a lány."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
395 alatt a forint

395 alatt a forint

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik. Összességében az látszik, ami az előző hetekben: a dollár az euróval szemben az 1,07 körül ingadozik, és az amerikai deviza kilengéseivel a forint is hol erősödik, hol gyengül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×