eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
TOKYO, JAPAN - JULY 23:  Bendeguz Petervari-Molnar of Team Hungary competes during the Men’s Single Sculls Heat 1 on Day 0 of the Tokyo 2020 Olympic Games at Sea Forest Waterway on July 23, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Naomi Baker/Getty Images)
Nyitókép: Naomi Baker/Getty Images

Lecsap a tájfun Tokióra, magyar versenyző programja is változik

A hétvégén ugyan még megússzák komolyabb égszakadás nélkül az In-Fa tájfunt, de a következő trópusi ciklon már Honshu szigetét - és így Tokiót - is eléri.

Talán olyan erős nem lesz, hogy katasztrófát okozzon, de az atléták azokban a napokban szinte biztosan nem maradnak szárazon - számolt be a várható időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A rossz idő miatt változik az olimpiai program is. Egyelőre az ismert, hogy az evezősöknél a hétfői evezős programot egy nappal korábban bonyolítják le a tokiói olimpián, így férfi egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz vasárnap száll vízre a negyeddöntőben.

"Kedvezőtlen időjárás várható július 26-án, hétfőn, komoly széllel és erős széllökésekkel, ami vélhetően egyenlőtlen feltételeket jelentene és evezhetetlen lenne a pálya" - indokolta döntését a szervezőbizottság.

A komplett hétfői program előre hozása miatt a férfi és női nyolcasok első futamaira vasárnap helyett szombaton kerül sor.

Az olimpia honlapja szerint a sportág egyetlen magyar indulóját érintő férfi egypárban helyi idő szerint 11.40 és 12.10 között rendezik a negyeddöntőket, a futambeosztást még nem hozták nyilvánosságra.

A magyar evezős péntek reggel magabiztos teljesítménnyel, előfutamában a második helyen célba érve jutott negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×