eur:
394.94
usd:
367.17
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
DEBRECEN, HUNGARY - JANUARY 26: Shaolin Sandor Liu of Hungary reacts after the Men 5000m Relay final race during the ISU European Short Track Speed Skating Championships at the Foenix Arena on January 26, 2020 in Debrecen, Hungary. (Photo by Oliver Hardt - International Skating Union/International Skating Union via Getty Images)
Nyitókép: Oliver Hardt - International Skating Union/International Skating Union via Getty Images

Dráma Pekingben: esélye sem volt a döntőre a címvédő magyar váltónak

Egy elrontott váltás miatt behozhatatlan hátrányba került a magyar férfi staféta a rövid pályás gyorskorcsolyaváltó elődöntőjében.

A pénteki gyorskorcsolyás olimpiai program magyar szempontból legizgalmasabb pillanata a férfi váltók elődöntőjével jött el. Négy éve ebben a számban szerezte meg története első téli olimpiai bajnok címét Magyarország. Most a dél-koreaiakkal, a hollandokkal és az oroszokkal kellett megküzdeni a jövő szerdai döntőbe jutásért, ahová a két futam első két-két helyezettje léphetett tovább.

A másik ágon elsőként Kína, Kanada, Japán és Olaszország küzdött egymással, és Kanada, valamint Olaszország jutott döntőbe, miután az egyik kínai versenyző jó pozícióban elesett. Később azonban a versenybírók úgy döntöttek, hogy a hazaiak is indulhatnak majd a szerdai döntőben.

A magyar stafétában Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett az újonc Nógrádi Bence kapott lehetőséget, mert Varnyú Alex, aki korábban koronavírusos volt, csak csütörtökön érkezett meg Pekingbe.

Liu Shaolin Sándor az 500 méteres selejtező után azt mondta,

a magyar váltó teljesen új taktikával indul, amelyet még eddig ők sem próbáltak ki.

Nógrádi Bence rajtolt el, és a negyedik helyen kezdett. A magyar csapat teljesen más ritmusban kezdett váltani, mint az ellenfelek, de még a féltávnál is az utolsó helyen köröztek a magyarok. 19 körrel a vége előtt Liu Shaolin Sándor feljebb jött egy hellyel, de aztán ismét leszakadt a magyar egység. 11 körrel a vége előtt Nógrádi és Krueger elrontott egy váltást, és pillanatok alatt tízméteres hátrányba kerültek a magyarok. Ezzel el is dőlt a továbbjutás, nem volt esélye a továbblépésre a címvédő váltónak.

Dél-Korea és az orosz váltó jutott a döntőbe, a hollandok két ezreddel maradtak le a második helyről, ők és a magyarok csak a B-döntőben folytathatják.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×