eur:
394.92
usd:
367.12
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Liu Shaolin Sándor (j), a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej (j2) és a későbbi bronzérmes Liu Shaoang (b) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Short track: a két legerősebb számunk jön

Az eddigi két bronzérem és egy-egy negyedik, valamint hatodik hely után is van még keresnivalója a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottnak a pekingi téli olimpián Bánhidi Ákos edző-menedzser szerint, mivel hátra van még a csapat két legerősebb száma, a férfi 500 méteres versenye és a férfi váltó.

Bánhidi elmondta, hogy a férfiak változatlanul "borzasztóan erősek" fizikailag és mentálisan is, nem zökkentette ki őket a hétfői 1000 méteres döntőben történtek, szerdán már abban a számban is az érmekért harcoltak, amely nem igazán fekszik nekik.

"A világ legjobb sprintereivel rendelkezünk. Szűk az élmezőny, ráadásul a sportágunkban sok minden megtörténhet, de komoly potenciál van bennünk" - mondta Bánhidi.

Pénteken Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry először az 500 méter selejtezőjében érdekelt - a negyed- és az elődöntőt, valamint a finálét majd vasárnap rendezik -, aztán a férfi váltó elődöntője következik számukra. Négy éve utóbbi számban szerezte meg Magyarország története első téli olimpiai bajnok címét. A staféta fináléját szerdán rendezik.

Az 1000 méteres döntőben első helyről kizárt és a sárga lapos büntetéssel a mezőny legvégére visszasorolt Liu Shaolin a történtek ellenére magabiztos. Reményt keltőnek nevezte, hogy hatodik lett 1500 méteren, azaz a leggyengébb számában, és bízik benne, hogy Pekingben is tud majd aranyérmet szerezni, akárcsak négy éve Phjongcshangban.

"Nincs kitől félnem, átrágtam magam a hétfői eseményeken. Jön a két kedvenc számunk"

- jegyezte meg Liu Shaolin, aki a legrövidebb távon 2016-ban volt már világbajnok.

A "nagy hármas" mellett stafétában Nógrádi Bence és a koronavírus-fertőzése miatt társaihoz csak csütörtökön csatlakozó Varnyú Alex bevethető, utóbbi erőállapota majd Pekingben derül ki. A csütörtöki edzés az egyéni indulóknak opcionális volt.

Pénteken még Jászapáti Petra szerepel 1000 méteren, ő szerdán országos csúcsot futott a selejtezőben.

"Két dolgot látni kell. Először is Petra remek formában van, hetedik volt 500 méteren és bronzérmes lett a vegyesváltóban. Másrészt már a negyeddöntőbe jutásához is országos csúcsra volt szükség. Ő is erős, de az ellenfelek is" - mondta Bánhidi.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×